се наложи над Уест Хем с 3:1 на Олд Трафорд“

...
се наложи над Уест Хем с 3:1 на Олд Трафорд“
Коментари Харесай

ФА Къп: Юнайтед би, Тотнъм отпадна, Гримзи влезе в историята

се наложи над Уест Хем с 3:1 на „ Олд Трафорд “ в осминафиналите за ФА Къп. Червените дяволи трябваше да вършат поврат с три късни гола.

Уест Хем поведе в 54-ата минута след попадение на Саид Бенрама. Манчестър Юнайтед обаче стигна до крайния триумф след автогол на Найеф Ажер и попадения на Алехандро Гарначо и Фред. Ажер направи 1:1 в 77-ата минута. Гарначо се разписа в последната минута на постоянното време, а Фред – в петата на добавеното. Преди автогола на Ажер.

Шефилд Юнайтед пък ускори Тотнъм към още един сезон без трофей. Остриетата изхвърлиха шпорите от ФА Къп след заслужена победа с 1:0. Гола вкара резервата Илиман Ндиайе в 79-ата минута. Тотнъм игра едва след триумфа над Челси през уикенда и не затрудни вратаря на домакините. На шпорите не оказа помощ даже и влизането на Хари Кейн след почивката.

Гримзби Таун пък влезе в историята на най-стария шампионат в света. Ентусиастите от четвърта дизивия изхвърлиха Саутхемптън след 2:1 на „ Сейнт Мери’с “. Така те станаха първият клуб, отстранил пет тима от по-висока дизивия в един сезон.

Гримзби Таун стигна четвъртфиналите на ФА Къп за първи път от 84 години насам. И едвам шестият от Втора лига или по-ниско от 1958 година насам, който стига до тази фаза на шампионата.

И двата гола за отбора вкара Гавейн Холохан от дузпа. Той се разписа в 45-ата и 50-ата минути. Калета-Кар върна един гол за Саутхемптън в 65-ата минута, само че светиците не съумяха да изравнят.
Жребий за четвъртфиналите:
Манчестър Сити – Бърнли
Манчестър Юнайтед – Фулъм
Шефилд Юнайтед – Блекбърн
Брайтън – Гримзби Таун
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР