СДС предлага да се увеличат правомощията на президента или той

...
СДС предлага да се увеличат правомощията на президента или той
Коментари Харесай

СДС поиска повече правомощия за президента или парламентът да го избира

СДС предлага да се усилят пълномощията на президента или той да бъде избиран от Народното събрание, разгласи през днешния ден пред публицисти основният секретар на партията Илия Лазаров, представен от организация " Фокус ".

" В България президентът дава отговор на доста огромни упования и неслучайно има този огромен рейтинг, защото народът директно се отъждествява с него. Но той не може да отговори на тези упования, тъй като пълномощията му са лимитирани ", съобщи Лазаров.

Предложението на Съюз на демократичните сили е пълномощията на българския държавен глава да се усилят сходно на моделите в Съединени американски щати и Франция: " Той или да поеме функционалностите надали не на министър-председател, или да бъде избиран от Народното събрание. "

По мотив втората година от встъпването в служба на Румен Радев Илия Лазаров разяснява, че президентът изпоlzва съвсем всички лостове, които има. " И най-големият му лост е обръщението към жителите. Но той не може да отговори на техните претенции тъкмо за]ото няма задоволително пълномощия ", добаво главсекът на Съюз на демократичните сили.

Сините оферират още да отпадне длъжността вицепрезидент.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР