Сдружението “Левски на левскарите поиска официално Наско Сираков да им

...
Сдружението “Левски на левскарите поиска официално Наско Сираков да им
Коментари Харесай

Официално: Поискаха акциите на Левски

Сдружението “Левски на левскарите ” изиска публично Наско Сираков да им трансферира мажоритарния пакет акции на клуба. Според ентусиастите Сираков, който е мажоритарен притежател, е в финансови зависимости, което пречи на развиването на “сините ”. От “Левски на левскарите ” настояват, че имат компании и богати хора, които ще влагат съществени суми, в случай че Сираков се отдръпна.

" На 2 декември се организира среща сред членовете на " Левски на левскарите ". На тази среща направихме анкета в писмен тип и беше препотвърдена нашата цел - да върнем Отбора на народа на народа - в ръцете на левскарите. Ще се борим за тази цел до нейното реализиране. В близко бъдеще съдружие " Левски на левскарите " ще придобие пакета от акции на Тръст " Синя България ". По този метод " Левски на левскарите " ще стане миноритарен притежател на Левски ", стартира ръководителят на сдружението Димитър Костаинов. 

" Как ще устояваме клуба, когато реализираме тази свята цел, за която се борим? Ние сме в непрекъсната връзка, водим диалози и преговаряме с богати хора и компании, които са подготвени да влагат в клуба против придобиване на миноритарни акции или като рекламодатели. Има една спънка, която стопира това. Клубът се има от едно лице, което има тежки финансови зависимости с една компания, която е на хода и и на изхода на ръководството на клуба. Ясно е, че няма по какъв начин да ви отговоря кои са тези хора и компании, които желаят да влагат. Не сме притежатели и няма по какъв начин да назоваваме имена ", продължи той. 

" Към днешна дата Станимир Стоилов е член на Управителния съвет на сдружението. Вярвам, че ще пристигна денят, в който Станимир Стоилов ще заеме мястото си в Левски. Ако нашата свята цел бъде реализирана, то той ще бъде част от Левски, а не както се случи за повторно да бъде изпъден от клуба. Не имах вяра, че това може да се случи. 

Нещата са пределно ясно чисто механически. След първата си конференция казахме, че който лъже в Левски, е редно да напусне. Стана по този начин, че тези, които споделиха истината напуснаха, а този, който лъже остана. Мажоритарният притежател от ден първи е във финансова неплатежоспособност. Единственото почтено нещо е да подава акциите в клуба. От това следва, че вторият по огромни акционер може и ще свика Общо заседание на акционерите. Там на демократично заседание ще бъде определен нов Надзорен съвет, който ще избере Управителен съвет. 

Всички наши решения, които изпълняваме, са взети дружно с присъединяване и на господин Стоилов. Той е в отдалеченост, само че ние споделяме. Той извършва отговорностите си като член на УС. Ние си работим по нашия проект и след срещата на 2 декември беше редно да излезем и да обявим какви решения са взети. За мен беше значимо изконната ни цел да бъде препотвърдена. Ние внимателно и уклончливо говорихме, че Левски би трябвало да се върне там, където основателите му са ни завещали. Оказа се, че 100% от присъстващите на срещата гласоподаваха " За ". В момента тече и онлайн анкета. Стотици хора дават отговор с " Да ", а един отговори с " Не ". Има и хора с друго мнение, само че не желаят да го показват с имена и автограф. Много е елементарно в обществените мрежи да се написа с подправени имена. Това, че управлението реши да приказва след месеци безмълвие и писане във виртуалното пространство, си е тяхна работа. Какво чакам от конференцията? Нова орбита. Каквото и да значи това. 

Мажоритарният притежател носи виновност да има разделяне измежду почитателите. Направи по този начин и Станимир Стоилов да си тръгне. Той сподели, че не му харесва ръководството на клуба. Той е човек с име, достолепие и чест и реши, че няма да взе участие в следващото загробване на клуба. Той е единственият, който можа да сплоти почитателите. Това разделяне тлееше и преди този момент. 

Фундаменталната неточност е една. Тя е, че ръководещите клуба, в лицето на крайния притежател на спонсора, реши, че няма да даде цялостната оперативна власт на Станимир Стоилов и Ивайло Ивков. От какво произлиза тази неточност? Левски продължава да се ръководи тоталитарно. Левски би трябвало да се управялва по либерален принцип и това се случва от десетилетия. За това не е отговорен актуалният мажоритарен притежател. Не сме седнали да съдим един човек, който ни е донесъл толкоз наслада като футболист. Като управленец не се приближава до качествата си на футболист. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР