САЩ обявиха, че очакват Русия да засили новата си офанзива

...
САЩ обявиха, че очакват Русия да засили новата си офанзива
Коментари Харесай

САЩ: Новата руска офанзива няма да постигне значителни успехи

САЩ оповестиха, че чакат Русия да ускори новата си атака в Украйна. Вашингтон също по този начин изрази убеденост в украинците и подозрение, че Москва ще реализира обилни триумфи, съобщи Агенция Франс Прес.



„ Възможно е през идващите седмици Русия да реализира нови триумфи, само че не чакаме огромни пробиви и с течение на времето притокът на американска помощ ще разреши на Украйна да устои на тези офанзиви “, съобщи представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби.

„ Русия евентуално ще усили интензивността на огъня и ще ангажира спомагателни войски в опит да откри буферна зона по украинската граница. Ние сме уверени в украинските сили и работим непрекъснато, с цел да им осигурим оборудването, инструментите, оръжията, от които се нуждаят, с цел да се защитят от тези офанзиви “, сподели Кърби.



Кърби съобщи, че Съединените щати са очаквали офанзивата и че Русия се е подготвила за нея по време на дългото закъснение на военната помощ за Украйна от страна на Конгреса на Съединени американски щати.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР