Сдружение Синдикат на българските учители“ (СБУ) и Университетът за национално

...
Сдружение Синдикат на българските учители“ (СБУ) и Университетът за национално
Коментари Харесай

УНСС и Синдикатът на българските учители станаха партньори

Сдружение „ Синдикат на българските учители “ (СБУ) и Университетът за национално и международно стопанство подписаха съглашение за съдействието. Под стратегическия документ сложиха своите подписи д.ик.н. Янка Такева, ръководител на СБУ и ректорът на университета проф. доктор Димитър Димитров. На срещата в залата на СБУ участва и заместник-ректорът по институционално и бизнес съдействие и студентски политики проф. доктор Цветана Стоянова и шефът на кабинета на ректора госпожа Гергана Кирилова.



Проф. доктор Цветана Стоянова, проф. доктор Димитър Димитров, д.ик.н. Янка Такева и координаторът по контракта от страна на СБУ Йордан Красев

Двете страни ще обединят старания за продан на информация по значими научни, образователни и просветителни събития и действия. Предвижда се присъединяване на представители на СБУ в презентации пред студенти, лекции, семинари, конференции, и други прояви проведени от УНСС, както и присъединяване на преподаватели и лектори от УНСС в стратегии за образование с практическа устременост и интензивности на синдиката.



УНСС ще оказва подпомагане при реализиране на обучителни семинари за учители, като дава личната си материална база в с. Равда. СБУ регулярно ще подава информация за  настоящи стажантски и работи позиции, подобаващи и забавни за студенти и випускници на УНСС. Предвижда се интензивно съдействие сред „ Вестник на УНСС “ и в. „ Учителско дело “.

 „ Ние сме организацията, която организира политиката за по-тясно взаимоотношението сред междинното и висшето обучение и съм извънредно горда, че с интензивно взаимоотношение с университетите през последните 5 години, и изключително с ректорите на висшите учебни заведения, които приготвят учители, и учители по… постигнахме смяна в Наредбата за придобиване на учителска дееспособност “ – с тези думи синдикалният водач на българските учители д.ик.н. Янка Такева откри срещата и акцентира, че от тази образователна година всичките девет висши учебни заведения с педагогичен профил към този момент работят по нова разпоредба, нови образователни проекти и стратегии за подготовка на учители. „ Бъдещите учители имат опция да получават съвременни познания, които през днешния ден и на следващия ден се изискват от просветителните системи в Европа и света, тъй като базисното образовани е доста значимо “, посочи лекар Такева. Тя изрази задоволството и от обстоятелството, че влизат в партньорство с най-големия стопански университет и България и един от с най-висока успеваемост.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР