Сдружение ПФК Ботев разпространи официална позиция, в която даде информация

...
Сдружение ПФК Ботев разпространи официална позиция, в която даде информация
Коментари Харесай

Първият етап от строежа на Колежа ще приключи по план в края на месец май

Сдружение " ПФК Ботев " популяризира публична позиция, в която даде информация по отношение на работата на Гражданския съвет, който следи строителството на стадион " Христо Ботев " и има за цел да реализира надзор и да подсигурява бистрота при разходването на средствата за цялостното дотъкмяване на противоречивото оборудване.

Представители на Гражданския съвет са провели няколко срещи с участниците в процеса по създаване на стадиона, както и с екипа на Община Пловдив, в това число с кмета господин Костадин Димитров и заместник-кмета Тошо Пашов.

На тези срещи те са дали информация, която да бъде от помощ за общината за довеждане докрай на оборудването до степен, позволяваща приемането на категория 4 на УЕФА.

От сдружението " ПФК Ботев " използваха своя формален уебсайт, с цел да внесат малко повече елементи към градежа на стадион " Христо Ботев ", както и за случилото се по време на срещите с представителите на община Пловдив:



" 1. Представител на Гражданския съвет – инж. Петър Костов - ще бъде назначен за инвеститорски надзор на обект „ стадион “Христо Ботев “ въз основа на цивилен контракт с Община Пловдив.

2. Ще бъдат обновени оперативките на участниците в процеса по създаване на стадиона, като същите ще се организират на всеки две седмици и на тях ще участва представител на Горско стопанство.

3. Строителството на стадий 1 ще завърши по график до 31.05.2024 година

4. Изпълнението на стадий 2 ще стартира, откакто се посочи какви СМР и в допълнение съоръжение са нужни за цялостното довеждане докрай на обекта и бъдат направени и утвърдени всички нужни за задачата планове.

5. Работи се интензивно за премахване на казуса с влагата на равнище -3,80 на бранш А.

6. Все още не е предоставено нужното проучване и не е открито решение на казуса с покривната структура на браншове B, C и D.

7. Община Пловдив към момента няма мнение дали за стадий 2 от довършването на стадион „ Христо Ботев “ ще бъде предоставена нова социална поръчка, или досегашният контракт с ДЗЗД Колежа ще бъде продължен с анекс. Ако бъде предпочетен вторият вид, то с новия анекс ще се поправят клаузите на контракта за социална поръчка, които слагат изпълнителя в привилегировано отношение по отношение на възложителя

8. Все още няма подписано съглашение сред община Пловдив и Министерството на районното развиване и благоустройството за отпуснатите в допълнение 33 млн. лв. "



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР