Сдружение ПФК Ботев, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и

...
Сдружение ПФК Ботев, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и
Коментари Харесай

Феновете на Ботев: Завършването на Колежа става мираж! Ще тъ...

Сдружение ПФК Ботев, Клуб на последователите на Ботев Пловдив и Обединени фракции Бултрас разгласиха остра декларация, в която показва безпокойствие и възмущение за забавянето при довършването на стадион " Христо Ботев ".

Публикуваме декларацията без редакторска интервенция:
Уважаеми ботевисти, уважаеми жители на Пловдив, уважаеми другари на футбола и спорта, уважаеми държавни ръководители,

Крайно време е да Ви уведомим, че близо двегодишните старания на организациите на последователите на " Ботев Пловдив “ за обезпечаване на бистрота, успеваемост и срочност на публичната поръчка за Стадион " Христо Ботев “ не дават претенции резултат.

В последните две години от наша страна инициирахме непрестанна връзка с Възложителя на строителството на стадион " Христо Ботев “, години на писма, многократни срещи, заявления, медийни изяви. От страна на Община Пловдив получихме обещания, неистини и оправдания. Повече от година след пускане на строителството към момента не са избрани стадиите на градежа, периодите за осъществяването им и календарният график. На процедура това значи, че завръщането ни на " Колежа “ ще е допустимо едвам след завършването му в окончателния тип от плана. Защо това е проблем – тъй като всички знаем, че заради неналичието на финансови средства на този стадий, за цялостното довеждане докрай на " Колежа “, това може да не се случи в околните години.

Без стадии и график не може да се дефинира нито какъв брой средства са нужни за първи стадий на строителството, в това число цялата покривна структура, нито какъв брой време е належащо за довеждане докрай на целия градеж. А в това време контрактуваният период в публичната поръчка за целия стадион изтича след по-малко от една година.

Желаният от всички нас тип на " Колежа “, изпълним с наличните средства, а точно – стадион с цялостен потенциал и напълно изпълнена козирка, лицензиран за " efbеt Лига ", се трансформира в мираж.

Безкрайните разногласия и обвинявания сред Община Пловдив и участниците в строителството водят единствено до закъснение на осъществяването. Ако това продължи, завръщането ни на " Колежа “ се отдалечава от ден на ден във времето.

Ние, последователите на " Ботев “ Пловдив, можем да създадем единствено едно, да се преборим за фантазията си и сигурно би трябвало да го създадем, единствено от нас зависи ще се завърнем ли на " Колежа “.

Време е Община Пловдив да извършва отговорностите си като Възложител в социална поръчка и да направи нужното, с цел да реализира фантазиите на стотиците хиляди последователи на " Ботев “ и жителите на Пловдив, обичащи футбола и спорта.

Търпението на гражданското общество не е безпределно, ще пристигна време то да потърси отговорност за бездействието, за некомпетентността и за безотговорността на хората, определени да го съставляват. Всъщност времето е пристигнало!

В идващите дни ще Ви срещнем с главните проблеми, довели до забавянето на строителството на стадион “Христо Ботев ".

Свързани вести Коронавирус 19 отсрочи плана за Колежа с още три седмици
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР