Сдружение от три фирми е прокарало водопровод с минерална вода

...
Сдружение от три фирми е прокарало водопровод с минерална вода
Коментари Харесай

По хотелите ще ги познаете: Появиха се още разкрития за Вилагейт

Сдружение от три компании е прокарало тръбопровод с минерална вода до хотел “Перун”, свързван с кмета на Сандански Кирил Котев, хотел “Едиа” и къщата за посетители в парцела на някогашния зам.-министър на туризма и стопанската система Александър Манолев. В документите за водохващането от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) написа, че притежател на парцела е Манолев. Той отхвърля този факт, който е документиран и в Имотния указател, твърди уеб сайтът за проверяваща публицистика " Биволъ ".
Междувременно " хотелиерката " на Манолев - Ана Димитрова - е наела стотици декари от общината и усвоява евросубсидии за отглеждане на животни - от Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ), което проличава от писмо навръх ДФЗ. Загадка е по какъв начин тя гледа животни с един служащ, в случай че въобще има животни.
През 2017 година е учредено сдружението “Аква-Спартак”, с членове компания “Профстрой”, която е на родственици на кмета на Сандански Кирил Котев, компания “Едиа”, която е на Иван Станоев Мичев, доближен до Александър Манолев, и “Агротрейд – Ана Димитрова”, която е построила имението в парцела на Манолев с европейски пари. Дейността на сдружението е ясно дефинирана: “Изграждане и употреба на тръбопровод за минерална вода на хотел " Перун ".
Бившият зам.-министър отхвърля, че парцелът е негов и твърди, че го бил продал на Ана Димитрова през 2012 година, което по документи не е правилно, отвръща " Биволъ ". Манолев твърди още, че отсядал в къщата за посетители, издигната в неговия парцел, за което имал фактури, а в изявление за “Труд” въпросната Ана Димитрова споделя по какъв начин той ѝ оказал помощ да започва хотелиерския си бизнес, като бил един от главните клиенти и привличал други клиенти “от уста на уста”.
Преди построяването на водопровода е организиран и въпросът с водохващането. През 2016 година шефът на Едноличен търговец “Агротрейд – Ана Димитрова” е изискал от Басейнова дирекция “Западнобеломорски район” издаване на позволение за водовземане от минерална вода – изключителна държавна благосъстоятелност. В настояването е посочено категорично, че задачата на декларираното потребление на водите е “профилактика в обект Къща за посетители в парцел с идентификатор 65334.226.7841, благосъстоятелност на Александър Димитров Манолев, който е дал учредено право на градеж в парцела на Едноличен търговец “Агротрейд – Ана Димитрова”. А отговорът на Басейнова дирекция е сладкодумен - и проличава до кого е адресиран!
Според изявления в разнообразни медии вилата на Манолев е построена като къща за посетители, финансирана с 400 000 лв. по Програмата за селските региони.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР