Сдружение Дискусионен клуб за социална местна политика изпрати сигнал до

...
Сдружение Дискусионен клуб за социална местна политика изпрати сигнал до
Коментари Харесай

Свързано с БСП сдружение даде Мария Габриел на главния прокурор Иван Гешев

Сдружение " Дискусионен клуб за обществена локална политика " изпрати сигнал до основния прокурор Иван Гешев против претендента за министър председател на ГЕРБ Мария Габиел. Това излиза наяве от известие до медиите, изпратено от Сдружението.

Причината за сигнала - преди години на Габриел е било предоставено за прилагане общинско жилище в София в прорез с процедурата за отдаване, показват Николай Белалов и Борис Цветков.

Ето и сигнала на Сдружението до основния прокурор:

До Г-н Иван Гешев

Главен прокурор на Република България

СИГНАЛ

от Сдружение " Дискусионен клуб за обществена локална политика " и Николай Йорданов Белалов и Борис Цветков Цветков

Уважаеми господин Главен прокурор,

Публична загадка е, че госпожа Мария Габриел в интервала в който е била евродепутат, определен с листата на партия ГЕРБ, е употребила общинско жилище в гр. София, в което да си " стокира “ нещата! В този интервал, а и до през днешния ден в столицата има изострен дефицит на общински жилища, което води до дълго очакване от страна на картотекирани млади фамилии, самотни майки, възрастни хора с лимитирани финансови благоприятни условия и на доста други категории жители с остри жилищни потребности. Очевидно е съществуването на възползване от служебно и партийно състояние за прилагане на на ниска цена общинско жилище, а не наемане на такова на пазара на частни парцели! Доказателство за сходно възползване е поредното прикриване на обстоятелствата от страна на общински служители в това число госпожа Фандъкова и госпожа Габриел.

На 16.05.2014 год., в качеството на общински консултант, Николай Белалов насочва документално публично запитване до кмета на Столична община: " Какви жители, с изключение на тези картотекирани, като нуждаещи се могат и употребяват общински жилища и при какви условия, в това число и за госпожа Габриел “. В формален отговор госпожа Фандъкова изчерпателно дава отговор, че жилищата на Столична община са във фондове със обществени функционалности и некартотекирани жители в това число и госпожа Габриел не употребяват общинско жилище!?!

По-късно се оказа, че изказванието на столичния кмет е (поредна) откровена неистина и госпожа Габриел обществено заявява, че е употребила общинско жилище с цел да си " стокира “ нещата, само че към този момент не го употребява. От следващи изявления стана ясно, че госпожа Габриел също още веднъж е излъгала и е употребила жилището много време след своето заявление.

Прокуратурата, макар многочислените изявления, евентуално досега не се е самосезирала с цел да ревизира има ли корист със служебно състояние, прикривана с лъжите от страна на посочените лица. Неразследването на посочения проблем и преди и в този момент уронва престижа, както на управниците в Столична община, а по този начин и на българските представители в Европейския парламент показвайки ги в светлината на хора, ползващи служебното си състояние за облагодетелстване за сметка на обществено слаби и нуждаещи се техни съграждани.

В тази връзка настояваме прокуратурата да проверява този проблем и да откри има ли осъществени закононарушения и корист със служебно състояние с цел да бъдат осъдени отговорните лица или да се почисти името на забърканите!

Надяваме се българските институции да подхващат всички нужни дейности с цел да бъде прекратено уронването на престижа на Европейския парламент, на определените за представители в Екологичен потенциал, а и на хората, ангажирани с политика и с държавното ръководство!

16.05.2023 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР