Сдружение Да спасим Дом Младост организира протест пред Административния съд

...
Сдружение Да спасим Дом Младост организира протест пред Административния съд
Коментари Харесай

Защитници на Дом Младост оргазнизират протест пред Административния съд

Сдружение " Да спасим Дом Младост " провежда митинг пред Административния съд във Варна през днешния ден, 08.02, вторник от 12:00 часа, напомня Moreto.net

По думите на ръководителя на сдружението Калин Костадинов, по време на митинга ще се разясняват значими за обществото и проблема с Дом Младост въпроси, а точно:

- Само няколко дни след нашите обективни претенции в отбрана на Дом Младост като социално- здравен балнеоцентър с общ достъп - в него се вкара тежка строителна техника и той бе опустошен, макар цялото сезиране на институциите през последните 8 месеца.

- Инвеститорът нелегално събори Дом Младост - той нямаше позволение за разрушение на постройката. Поискахме експертиза за годността на постройката преди да и бе посегнато, а получихме отвод за експертиза, когато постройката бе разрушена.

- Искаме категорично предписание за прекъсване на всички действия, до момента в който трае делото.

- Искаме съгласуваност сред институциите, да придвижват проблема, а не да го бавят и потулват.

- Административния съд да вземе поради йерархията на нормативните актове, публичния интерес и обществената потребност от Дом Младост като здравен център с необятен публичен достъп

- Съдът раздели заведеното дело на пет елементи, той търси ненужни инструкции, основава компликации, попречва правораздаването, не следи за обществения интерес.

Сдружението чака да има диалог с представители на Административния съд и настояванията им да бъдат чути в в отбрана на минералните води при обществено допустими условия за жителите и гостите на Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР