Сдружение БОЕЦ сезира компетентните институции за документна измама, която е

...
Сдружение БОЕЦ сезира компетентните институции за документна измама, която е
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: БОЕЦ сезира МВР, НАП , СЕМ и НС за измама на Емил Кошлуков

Сдружение БОЕЦ сезира способените институции за документна машинация, която е била осъществена от Емил Кошлуков, общоприет шеф на Българска национална телевизия, при процедурата по неговият избор.

Според " БОЕЦ " става дума за подаден документ с погрешно наличие за управническия стаж в телевизия „ Алфа “ на партия Атака.

Публикуваме текста на сигнала без редакторска интервенция.

СИГНАЛ

от Сдружение Гражданско придвижване „ БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ “,

ЕИК 176949776, Адрес: гр. Видин, к-с „ Панония “ блок 4 вход „ З “ ап. 157,

Представлявано от Георги Борисов Георгиев, ръководител на УСe-mail: [email protected]

ОТНОСНО

Данни водещи до обосновани догатки за закононарушения от общ темперамент – документна машинация, показване на документ с погрешно наличие пред държани институции, подправяне на документи и други закононарушения осъществени от Емил Кошлуков – общоприет шеф на Българската национална телевизия в сговор с други неустановени лица.

При своите участия в процедурите за избор на общоприет шеф на Българска национална телевизия пред Съвет за електронни медии, Емил Кошуков е показал информация и документи за това, че има една година управнически стаж в телевизия „ Алфа” – партийната телевизия на Политическа партия Атака. Кошлуков е заявил през 2017г и 2019г. пред Съвет за електронни медии, че е заемал поста програмен шеф на телевизия „ Алфа”. БОЕЦ показваме обосновано съмнение, че този стаж е подправен и документите и вписваниятя, които го удостоверяват са фалшифицирани и с погрешно наличие. В естествените малките екрани и търговски компании работещи законосъобразно, заплатите се изплащат ежемесечно и се подава нужната информация в избраните периоди към държавните регулатори.

За съществуването на управнически стаж на Кошлуков е бил нужен трудов контракт по Кодекса на труда или облигационен контракт за ръководство и надзор (ДУК), приравнен също на трудов, както и физическо наличие на работното място и осъществяване на съответни дейности при осъществяване на служебните му отговорности.

С цел определяне на обективната истина и вероятно осъществено закононарушение, БОЕЦ пожелаваме да бъдат осъществени инспекции, както и всички други нужни процесуални дейности:

– За задачата най-малко ден преди стъпване в телевизия „ Алфа” (където никой не го е виждал и чувал), както и в 7 дневен период от овакантяване, работодателят подава съобщение по член 62, ал.5 от Кодекса на труда в специфичен регистър;

– Всеки служащ и чиновник получава начален, периодически и ексклузивен инструктаж за което се подписва в специфични регистри. Без да се занимаваме с обстоятелството че въпросната активност е една от хранилките на административния паразит, то от тези регистри може да се наблюдава хронологията на сключване на лицата постъпващи в дружеството;

– Представената трудова брошура от лицето се вписва в специфичен регистър;

– На служащия следва ежемесечно да се изплащат заплати, удържат налози и осигурителни вноски. За задачата ежемесечно до 25-о число на месеца се подава информация в СУП – системата за ръководство на приходите в Национална агенция за приходите, така наречен заявления 1 и 6. ВСЕКИ месец за предходния.

– Да бъдат снети сведения на чиновници на Телевизия „ Алфа” дали действително Кошлуков в миналото е работил в малкия екран

– Да се изискват записи от камери в малкия екран от времето за което Кошлуков твърди, че е работил там.

– Да се извърши инспекция на докумнетооборота на телевизия „ Алфа” за документи направени и подписани от Емил Кошуков, като програмен шеф. Длъжността на програмният шеф и ежедневните му професионални отговорности изискват да изготвя и подписва голям брой служебни документи. Липсата на такива документи подписани от Кошлуков е още едно непосредствено доказателство, че той не е работил там.

– Да бъде осъществена инспекция на служебната електронна преписка на телевизия Алфа за интервала, за който Кошлуков твърди, че е работил там и да се откри дали има следи от негова активност.

Ако въобще е подавана информация, изплащана заплата и правени вноски, то изфабрикуването на документи за стаж елементарно може да бъде потвърдено с обстоятелството, че всички записи са правени на една и съща дата, месеци и години след законовия и нормален период за подаване и отчитане.

https://www.actualno.com/society/koshlukov-e-bil-programen-direktor-na-alfa-televizijata-na-ataka-news_626794.html

Всичко гореказано като се изключи че безпогрешно би потвърдило измамата и осъщественото закононарушение, предстои на инспекция и наказания от страна на Национална агенция за приходите, ИА „ Инспекция на труда “, Министерство на вътрешните работи, ДАНС и Парламента, а за изфабрикувалите документите и самият Кошлуков на отговорност по Наказателния кодекс. Уж изплатеното изписано заплащане вероятно пък е потънало в черните каси на Атака, което е независимо съображение за следствие за пране на пари.

Кодекс на труда:

Чл. 62.ал.3 В тридневен период от сключването или изменението на трудовия контракт и в седемдневен период от неговото преустановяване работодателят или упълномощено от него лице е задължен да изпрати съобщение за това до съответната териториална дирекция на Националната организация за приходите.

НАРЕДБА № Н-8 от 29.12.2005 година за наличието, периодите, метода и реда за подаване и предпазване на данни от работодателите, осигурителите за обезпечените при тях лица, както и от самоосигуряващите

Чл. 3. (1) Декларация пример № 1 се подава в съответната способена териториална дирекция на Националната организация за приходите от работодатели, осигурители и техните клонове и поделения – за всеки календарен месец:

а) до 25-о число на месеца, идващ месеца, за който се отнасят данните, в това число и при полагащо се обезщетение на трудоустроено лице, на което не е предоставена подобаваща работа; при начислено или изплатено заплащане за същия месец след този период – до края на месеца, в който е начислено или изплатено възнаграждението; се лица

БОЕЦ пожелаваме от институциите да извършат нужните инспекции и да бъдем известени за техните дейности и резултатите от тях.

14.02.2022г. Видин Георги Георгиев – Председател на УС на Групово дело „ БОЕЦ”
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР