Сдружение “Бизнесът за Пловдив“ настоява общинските съветници да се придържат

...
Сдружение “Бизнесът за Пловдив“ настоява общинските съветници да се придържат
Коментари Харесай

“Бизнесът за Пловдив“ против новия 13-милионен заем   



Сдружение “Бизнесът за Пловдив “ упорства общинските съветници да се придържат прецизно към наредбите в Закона за общинския дълг. Член 17 а/ изрично не разрешава Общинският съвет да приема решения за вдишване на дълготраен общински дълг след приключването на 39 месеца от неговото избиране “.

Независимо от причините за нуждата от построяването на обектите, предмет на този заем, желаеме да напомним, че огромни предпочитани инфраструктурни планове като водния цикъл, „ Модър – Царевец “, и други, за които има решения на Общинския съвет, за част и подписани контракти и течащи периоди, изискват съфинасиране, което доста надвишава финансовите благоприятни условия на общината.

Предложението за нов дълг е в оптимален размер от 13 194 621 лв., период на погашение 8 години, след приключването на двугодишен гратисен интервал и неуточнени параметри на лихвения %.

Сдружение с нестопанска цел “ Бизнесът за Пловдив “ постоянно е упорствало и приканва за гласност на общинските финанси и периодическа отчетност пред обществото, тъй като това са парите на всички нас.

А определените и оправомощени от пловдивчани общински съветници и администрация следва да си напомнят, че са положили клетва във всичките си дейности да се управляват и пазят инересите им. И да съблюдават законите на страната.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР