Сдружение Бъдеще за човека, спорта и туризма в Кресненското дефиле“

...
Сдружение Бъдеще за човека, спорта и туризма в Кресненското дефиле“
Коментари Харесай

Събраха над 6000 подписа за довършването на „Струма“ през Кресненското дефиле

Сдружение „ Бъдеще за индивида, спорта и туризма в Кресненското дефиле “ и „ Българска асоциация на потърпевшите при произшествия “ събраха над 6000 подписа в поддръжка довършването на Автомагистрала „ Струма “ през Кресненското дефиле.

Повод за подписката е публикуваната информация, че жителите на обитаемоте места към Кресненското дефиле са срещу трасето на Автомагистрала „ Струма “ да минава през Кресненския пролом.

Само за три дни са събрани над 3000 подписа на хора, живеещи по поречието на река Струма, в градовете Кресна и Симитли и селата Брежани, Крупник, Черниче, Полето, Железница, Мечкул, Ощава, Долно Осеново, Ракитна, Полена, Градево и Сушица.

От сдруженията акцентират, че подписката е породила огромен интерес у локалните и към нея са се присъединили обитаемоте места Петрич, Струмяни, Ключ, Кърналово, Рупите, Дрангово, Беласица, Теча, Илинденци, Ген. Тодоров, Самуилово, Първомай и Михнев. Там са събрани още над 3000 подписа.

Местните хора поддържат утвърденото трасе на автомагистрала „ Струма “, което планува в посока София да бъде построено ново трасе отвън дефилето, а в посока Гърция да се употребява съществуващия път Е-79, след неговата рехабилитация, включваща всички уреди – мостове, тунели, водостоци и други, някои от които не са ремонтирани от повече от 20 години.

Магистралата трябваше да бъде подготвена преди повече от 15 години, а „ на нас, които всекидневно пътуваме през дефилето, през дейния летен сезон, ни се постанова да чакаме в безкрайни тапи “, излиза наяве от позицията на сдруженията.

Подписката е входирана в Министерски съвет, както и при Министерството на превоза, Министерство на регионалното развитие и Министерство на околната среда и водите. Подписалите се локални поданици упорстват да бъде утвърдено препоръчаното трасе и да започване строителството на тази права, по която единствено за 15 години са починали 72 индивида, а тежко ранените са над 400.

Подписката ще бъде изпратена и до ръководителите на комисиите по районно развиване, превоз и екология в Народното събрание.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР