Сделките с имоти в София нараснаха с над 30% в

...
Сделките с имоти в София нараснаха с над 30% в
Коментари Харесай

Огромен удар с имотите! Ето в този град у нас

Сделките с парцели в София набъбнаха с над 30% в интервала от октомври до декември предходната година по отношение на предходното тримесечие, демонстрират данни на Агенцията по вписванията. През интервала от октомври до декември в столицата са регистрирани 9668 покупко-продажби с парцели, при 7402 продажби през предходното тримесечие, написа Блиц..

По принцип последното тримесечие на годината е най-хубавото за пазара на парцели. 2022 година не прави изключение.
-->
Регистрираните покупки на къщи и жилища от октомври до декември в цялата страна са 67 362, демонстрират данни на Агенцията по вписвания. Това е растеж със 7,85% по отношение на предходното тримесечие. А по отношение на първото тримесечие на годината растежът на осъществените покупко-продажби е с 37,8%.

Реализирани са повече покупко-продажби с парцели както в множеството огромни градове на страната, по този начин и в редица по-малки обитаеми места. Това демонстрира, че има търсене освен на жилища в най-големите градове, а и на селски и ваканционни парцели.

Редица хора в по-малките градове също купуват парцели, тъй като желаят да живеят в по-хубав дом или да влагат парите си и да ги предпазят от инфлацията.

Общо в шестте най-големи града в страната - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора записаните продажби на парцели през последното тримесечие на предходната година са 23 562. Това е с 16,3% повече по отношение на предходното тримесечие. От тези шест града максимален е растежът на покупко-продажбите в София.

На второ място е Пловдив, където нарастването на продажбите е с 14,12%, а на трето място е Варна с растеж от 12,7% по отношение на предходното тримесечие. В Стара Загора също има растеж на покупко-продажбите, само че в Бургас и Русе има спад.

Покупките на селски къщи и ваканционни парцели набъбнаха след началото на пандемията, като тази наклонност продължава и до момента. Причините за това са доста. От една страна хората схванаха преимуществата да имат втори дом по-близо до природата, където постоянно могат да отидат със фамилията си.

Много хора, които могат да работят отдалечено, избраха да се отдалечат от огромните градове. А също така покупката на къща е чудесна инвестиция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР