Сделката за "Нова телевизия" е пред финал, след като купувачът

...
Сделката за "Нова телевизия" е пред финал, след като купувачът
Коментари Харесай

Имаме сделка! Братя Домусчиеви прибират 300 млн. евро за „Нова телевизия”, с чистата печалба от €120 милиона

Сделката за "Нова телевизия " е пред край, откакто купувачът и продавачът са подписали SPA (Share Purchase Agreement), научи "Капитал " от свои източници.
Компанията на братя Домусчиеви "Адванс медиа груп " и United Group са се договорили и за окончателната цена, която надвишава 300 млн. eвро. Преди малко повече от година и половина Домусчиеви влязоха в "Нова " за 185 млн. eвро. Впоследствие новината беше доказана и в известие от United Group.
"Ние сме извънредно задоволени от постигнатото съглашение. Купуваме сполучлива компания от двама уважавани бизнесмени, която има огромен капацитет за напредък като част от United Group. Покупката е в унисон с цялостната тактика на United Group да се развива по едно и също време като телекомуникационен и медиен оператор на всички пазари, където присъстваме. "Нова Броудкастинг Груп " добавя съществуващите медийни канали на групата и съм уверена, че ще реализираме доста добра синергия сред всички тях, което ще ни даде още по-голяма опция да влагаме в локално наличие и да достигнем бързо и качествено до аудиторията ", разгласи в известието основният изпълнителен шеф на United Group Виктория Боклаг.
Според информацията на "Капитал " сегашната цена покрива и редица условия като бъдещи финансови резултати. В нея са включени и кешовите запаси на "Нова броудкастинг груп ", както и строящата се нова постройка на малкия екран, върху която преди време беше наложено поръчителство поради дело на Агенция за приватизация против друга компания на Домусчиеви - "Кей Джи маритайм шипинг ".
United Group e бил единственият претендент за "Нова тв ", а това е втората огромна договорка на телекомуникационната и медийна група тук след придобиването на БТК преди месеци. Единственото затруднение пред окончателното привършване на договорката е утвърждението от Комисия за защита на конкуренцията, само че до момента регулаторът е посочил, че работи стремително в покупко-продажби с присъединяване на Кирил Домусчиев и Делян Пеевски.
Името на депутата от Движение за права и свободи е забъркано косвено в сегашната договорка, откакто преди време в портфолиото на НБГ влязоха и "Канал 3 ", музикалните малките екрани The Voice TV и Magic TV, както и радиата The Voice Radio, "Радио Веселина ", Magic FM и "Радио Витоша " - всички те свързани през годините с Пеевски. Отделно от това преди седмица United Group желаеха от Комисия за защита на конкуренцията утвърждение да купят всички вестници, които са благосъстоятелност на депутата от Движение за права и свободи. За тези покупко-продажби няма, най-малко очевидно, никакви бизнес учредения. "Канал 3 " не прибавя никаква скъпа публика към тази на групата към "Нова ", а вестниците от всякаква позиция - в това число имиджова, са сериозен пасив.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР