Сделката за електроразпределителния бизнес на ЧЕЗ в България е към

...
Сделката за електроразпределителния бизнес на ЧЕЗ в България е към
Коментари Харесай

Има ли нов купувач за ЧЕЗ?

Сделката за електроразпределителния бизнес на ЧЕЗ в България е към края си, като нов слух сочи, че най-висока цена предлага индийската компания Future Energy. Това оповестява чешкият вестник Hospodarske Noviny.
Любопитно е да се означи, че у нас има компания със същото име, само че чешките източници сочат, че става въпрос за компания от Индия. Собственик на компанията в България е Валентин Христов.
Компанията продава в България електроразпределителното сдружение „ ЧЕЗ Разпределение България” АД, което доставя електричество на към 3 млн. клиенти. Според изданието препоръчаната цена е над 8 милиарда чешки крони, което е 312 млн. евро.
Припомняме, че от февруари тази година ЧЕЗ стартира да търси разновидности за продажба на българския си бизнес. Отделно преди няколко дни от компанията оповестиха, че към този момент имат подписан контракт за продажба на неработещия Топлоелектрическа централа " Варна " на компания на някогашния транспортен министър Данаил Папазов. Неофициално цената е към 50 млн. евро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР