Сделката няма как да бъде развалена, смята Петр Баран, бивш

...
Сделката няма как да бъде развалена, смята Петр Баран, бивш
Коментари Харесай

БОМБА: Сделката за продажбата на ЧЕЗ няма как да бъде развалена



Сделката няма по какъв начин да бъде развалена, счита Петр Баран, някогашен действен шеф на ЧЕЗ в България (в интервала 2011 – 2015 г.) във връзка продажбата на акциите на чешката компания у нас.

Големите играчи нямаха вкус да влагат в България, енергийният бранш е в сложна обстановка, разгласи той пред БТВ.

Той не вижда нищо притеснително във обстоятелството, че Гинка Върбакова, притежател на непознатата до неотдавна компания „ Инерком България”, купува акциите на ЧЕЗ. Баран е уверен, че в Прага добре са ревизирали компанията и дали всичко е транспарантно. Предполагам, че сътрудниците от ЧЕЗ са си свършили работа, добави той.

По думите му всеки, който е следил информацията по договорката, е можел да види всички кандидат-купувачи от 2016 година насам.

Баран изясни, че ЧЕЗ е решила да се изтегли от българския пазар след абсурда с така наречен надписани сметки през 2013 година, когато падна първото държавно управление на Бойко Борисов.

Петр Баран счита, че договорката сред ЧЕЗ в Прага и Гинка Върбакова ще бъде осъществена. Той не чака, че институциите могат да спрат процедурата по продажбата на ЧЕЗ България. Единственият вид договорката да бъде анулирана е купувачът да се откаже или финансиращите институции да не провиснал заема.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР