Счупени релси са причина за дерайлирането на влак в района

...
Счупени релси са причина за дерайлирането на влак в района
Коментари Харесай

Счупени релси са причина за дерайлирането на влак в района на Своге

Счупени релси са причина за дерайлирането на трен в региона на Своге Счупени релси са причина за дерайлирането на ранния утринен трен София - Варна сред гарите Реброво и Своге. Като „ нетипично “ дефинира счупването транспортният министър Росен Желязков. По думите му инспекции по линията се вършат всеки ден. С влака са пътували към 100 пасажери, които бяха превозени с последния вагон от композицията до Ребърково. Пострадали няма. Движението по линията беше възобновено в 13:55 часа.

 
Движението на влаковете сред София и Своге беше спряно в 7.47 часа тази заран, откакто първата талига на локомотива на бързия трен от София за Варна излезе от релсите . В тунела преди гара Томпсън се чу тропот, описа пред Илияна Стоянова , която е пътува с влака : " Влакът забави, спря, наклони се на една страна и множеството хора слязохме да забележим защо става въпрос. Оказа се, че в тунела има счупена релса и оттова към този момент самият вагон излиза отвън релсите ".
 
Транспортният министър Росен Желязков съобщи, че линиите се ревизират постоянно . Не са изключени никакви версии, добави той: " Счупването е нетипично, по тази причина ще бъде направена съответната химическа експертиза, която да отговори на въпроса по какъв метод се е стигнало до това нещо ".

 
В момента в сектора се прави ремонт и влаковете минават единствено по единия стоманен път. Дерайлиралият трен се е движил с ниска скорост и никой от пасажерите не е потърпевш.
 
Нови влакове може да няма до три години , защото публичната поръчка би трябвало да стартира още веднъж, уточни министър Желязков. По думите му новото управление на сдружението ще би трябвало да търси различни решения, в това число наемане на локомотиви.-->
 
Миналата седмица Росен Желязков освободи от управлението на холдинга Владимир Владимиров и Велик Занчев поради съществени пропуски при поддръжката на преносимия железопътен състав.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР