Считаме меморандума с Джемкорп за прекратен, заяви служебният министър на

...
Считаме меморандума с Джемкорп за прекратен, заяви служебният министър на
Коментари Харесай

Росен Христов: Считаме меморандума с Джемкорп за прекратен

Считаме меморандума с Джемкорп за преустановен, съобщи служебният министър на енергетиката Росен Христов по време на чуването си във краткотрайната парламентарна комисия, която преглежда случая. Меморандумът е преустановен едностранно, а от Джемкорп са се съгласили. Засега няма открити финансови искания на компанията, само че това още се ревизира, добави министърът.

Христов разяснява, че меморандумът не е подписан по каналния ред, отбелязвайки че е много извънредно страната да подписва сходен контракт с частна компания. Енергийният министър уточни, че меморандумът е подписан от България като страна, а не от отрасловото министерство. По думите му, юристите на енергийното министерство не са осведомени с контракта, а са научили за него от медиите.

Меморандумът беше подписан през месец март тази година и предвиждаше вложения в размер на към 1 милиард $ в цех за акумулатори за депозиране на сила. Комисията се основава по искане на ГЕРБ-СДС, съгласно които активността на същата комисия в предишния парламент е била саботирана от Кирил Петков и Асен Василев.

Заседанието на времената комисия мина в замяна на реплики, най-вече сред депутата от Политическа партия Венко Сабрутев и председателката на комисията Десислава Трифонова от ГЕРБ. В залата участва и някогашният министър Александър Николов.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР