Счетоводна компания Deloitte казва, че 300 милиона електрически велосипеда ще има по

...
Счетоводна компания Deloitte казва, че 300
милиона електрически велосипеда ще има
по
Коментари Харесай

Електрическите велосипеди ще са все по-сериозна част от нашето бъдеще

Счетоводна компания Deloitte споделя, че 300 милиона електрически велосипеда ще има по пътищата по света до 2023 година, което е с 50 процента повече от през днешния ден. Една от причините за това е че разноските за литиево-йонни акумулатори са спаднали 87 процента сред 2010 година и 2019 година и с изключение на това са доста по-леки от класическите акумулатори. Според прогнозите на Bloomberg New Energy Finance /BNEF/ цените ще спаднат с още 50 % до 2023 година.

С огромния брой нови електрически превозни средства, идващи още през тази година, дебатът не е към този момент дали токът е бъдещето на автомобилната промишленост или не. Ford, Mercedes-Benz, VW и доста други, като и многочислените стартъпи ще предлагат нови електрически транспортни средства на пазара.

Но електрическият превоз не се ограничава единствено до четирите колела - елвелосипедите също преживяват невероятен растеж на продажбите, Това е вярно освен тук-там като Холандия, където обичайно хората ги използват като съществена форма на превоз, само че дори и в Съединени американски щати, където през 2018 година са продадени 400 000 елвелосипеда, до момента в който през 2013-а те са били 185 000, съгласно данните на Deloitte.

Годишният отчет за технологиите, медиите и телекомуникациите на Deloitte прогнозира, че в международен мащаб ще бъдат продадени 40 милиона елвелосипеда, а около 20 милиона ще излязат по пътищата по света до 2023 година, в това число както персонални, така и употребявани за шерване на карането.

Плюс на елвелосипедите е това че се налагат на пазара и без някакъв футуристичен дизайн. Те са традиционно изглеждащи колела с педали, но подпомагани от електрически мотор, използвайки литиево-йонна батерийна технология, както в електрическите автомобили. Те са по-леки и стават по-евтини, което прави и елвелосипеди по-достъпни - цени на най-евтините от към 300-400 евро до четири цифрени за по-висок клас. Към това добавете и обстоятелството, че елвелосипедът използва доста малко електрическа мощност спрямо елмобилите и основата на растящата известността на този тип превоз става по-ясна.

Данни на BNEF и Международната организация по енергетика (IEA) предвиждат, че през 2025 г. ще има 12 милиона електрически превозни средства, продадени надлежно в целия свят. IEA също по този начин съобщи, че до 2030 година ще има 125 милиона електрически превозни средства на пътя.

Стойноста на елвелосипеда е единствено малка част от цената на нов електрически автомобил – максимум към 1500 евро, а до момента в който тази на четирите колела на ток постоянно ще надхвърля 45-50 000 евро. Търсенето на елвелосипедите може да подпомогне приемането на електрическите превозни средства, защото от ден на ден хора ще свикват с технологията и това, което предлага.

Друга огромна причина за прогнозирането на увеличените продажби на елвелосипеди е, че от ден на ден хора се местят в градски райони, където те са по-полезни и лесни за използване.

Ясно е че автомобилостроителите залагат много на бъдещето на електрическите превозни средства. VW разгласи, че ще изразходва над 60 милиарда евро през следващото половин десетилетие за електрификация и нови цифрови технологии. Ford съобщи през 2018 година, че ще инвестира 11 милиарда $ в електрификация до 2022 година А неотдавна GM обяви инвестиция в размер на 2,3 милиарда долара във фабрика за акумулатори в Охайо. Но и те и елвелосипедите все по-често ще споделят пътищата и електричеството.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР