Счетоводен трик. Така определи отчетената печалба на БДЖ Холдинг от

...
Счетоводен трик. Така определи отчетената печалба на БДЖ Холдинг от
Коментари Харесай

БДЖ поело по неправилния коловоз, констатира служебният кабинет

Счетоводен трик. Така дефинира регистрираната облага на " БДЖ Холдинг " от предходния транспортен министър Николай Събев служебният заместник-министър във ведомството Красимир Папукчийски.

" Аз бих го разгледал като счетоводен трик. Реалните знаци, които са дали позитивна финансова облага на сдружението, са генерирани от няколко пера. Първото е извоюваното дело с Първа капиталова банка в размер на 11 милиона, 8 милиона са от средствата, които са дължими от НКЖИ, 13 милиона са спомагателни средства от страната за компенсиране за електрическата енергия и 2 милиона имат от услугите за транспорт на бежанците. Тоест, единствено в случай че сборуваме тези четири детайла, сумата не би трябвало да е даже 21 милиона, а тя надвишава 30 и няколко милиона ", отговори на въпрос на News.bg Папукчийски, който даде конференция, отдадена на положението на българските железници.

" Не можем да приказваме за никаква облага в БДЖ. Напротив - приказваме за утежняване на услугата, понижаване на клиентите. Основната ни цел е да върнем пасажерите на равнищата, които помним преди години. И освен това - да подобрим услугата ", показа целите си той.

А що се отнася до равнището на пътникопотока - той към момента не достигал даже равнищата от 2019 година. Освен това - има проблем с локомотивния състав. " Около 530 вагона са нужни, с цел да обезпечат трафика, а толкоз няма. Затова виждаме цялостни влакове. Има и случаи, в които един трен има единствено един вагон, а това са 98 места. "

Сериозен е казусът с поддръжката на новозакупените локомотиви " Сименс ", доста от които не са в придвижване заради потребност от ремонт на ходовата част, която не влиза в гаранцията по контракта.

" Изключително обезпокоително е положението. Миналата година се радвахме на новите влакове, само че се оказва, че седем, а и осмият е на път на бъде спрян от придвижване. Поради това, че договорът за ремонт не е следен от представителите на сдружението ", уточни заместник-министърът.

Като цяло обобщението на новата служебна власт е - " извънредно неприятно положение на БДЖ ". Сумирано като часове да вземем за пример влакове не са се движели 12 дни, даде прегледен образец Папукчийски. Разпоредена е и незабавна инспекция на ремонта на преносимия състав, ще се работи и за възстановяване на хигиената във вагоните. В неприятно положение били и служебните пространства за чиновниците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР