Сбогом, Гърция! Българите масово отказват уикенд ваканции при съседите заради

...
Сбогом, Гърция! Българите масово отказват уикенд ваканции при съседите заради
Коментари Харесай

Българите неочаквано: Сбогом, Гърция!

Сбогом, Гърция! Българите всеобщо отхвърлят уикенд ваканции при съседите поради тестванията, които оскъпяват почивката.

Туроператори от Дупница се оплакват, че няма искащи за еднодневни и тридневни почивки в Гърция и Турция, които други години по това време са шлагер. Причината за неналичието на мераклии за плаж на Беломорието е условието на антигенни проби, които оскъпяват екскурзиите.

Собственичката на туристическа организация в Дупница Мариана Угрева съобщи пред struma.bg: “Тази година нямаме еднодневни и тридневни екскурзии до Гърция и Турция. С условието да се вършат антигенни проби на излизане и влизане в България екскурзиите се оскъпяват и клиентите ни се отхвърлят. Те би трябвало да платят по към 60 лева единствено за тестванията на един човек, настрана са пътните разноски. Правим единствено петдневни почивки в Гърция през този летен сезон, само че и за тях туристите фрапантно понижиха ”.

Същата е обстановката и при другите туроператори.

Някои от тях са пренасочили активността си като провеждат екскурзии в България, ползата към тях растял.

Преди пандемията против 20-30 лева дупничани „ прескачаха ” на плаж за един ден в Гърция.За три дни с две нощувки плащаха по към 150 лева на човек. Сега сметките не се връзват. Тричленно семейство би трябвало да заплати най-малко 180 лева за проби. Така излиза, че те са по-скъпи от нощувката.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР