Сблъсъци между тежковъоръжени полицаи и каталунски граждани по време на

...
Сблъсъци между тежковъоръжени полицаи и каталунски граждани по време на
Коментари Харесай

Сблъсъци между полиция и протестиращи в Каталуния, над 20 души са ранени

Сблъсъци сред тежковъоръжени служители на реда и каталунски жители по време на огромен антиправителствен митинг в Барселона станаха в късните часове на вчерашния ден, предадоха световните организации. По време на демонстрацията бяха ранени над 20 души.

Повод за недоволството на хората бе решението на испанския Върховен съд да издаде интернационалните заповеди за арест на Карлес Пучдемон и още петима деятели за самостоятелност на Каталуния.

Протестиращите желаеха и по-рано арестуваните локални политици да бъдат освободени.

Финландия към момента не е дала отговор на настояването на испанските управляващи за екстрадиция на някогашния министър председател на региона на Каталуния. Сепаратисткият водач, който живее в заточение в Белгия, е дошъл във Финландия в четвъртък.

Каталунският парламент отсрочи планувания за през днешния ден избор за избор на нов министър председател, откакто беше задържан следващият претендент за поста Жорди Турул.

Вчера Върховният съд в Испания постанови – 25 каталунски просепаратистки водачи да бъдат съдени за протест, непокорство и злоупотреби. Ако бъдат приети за отговорни, могат да получат 30-годишни присъди.

Съдебното решение се смята за най-тежкият удар до този миг против каталунското придвижване за самостоятелност, а по улиците на редица каталунски градове нощес имаше всеобщи митинги.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР