Сблъсъци между протестиращи и полиция доведоха до спиране на обществения

...
Сблъсъци между протестиращи и полиция доведоха до спиране на обществения
Коментари Харесай

Жителите на Хонконг са непоколебими в протестите

Сблъсъци сред протестиращи и полиция доведоха до прекъсване на публичния превоз в Хонконг, заяви France 24. Метрото в града е затворено от късните часове на петък. Спряно е било придвижването по всички линии. От оператора обясниха, че поради принуждение на огромен брой станции е трябвало да бъде обезпечена сигурността на личния състав. Предстои оценяване на развалените метростанции.

Последните митинги в Хонконг бяха проведени поради възбрана за носене на маски по време на митинги. По време на конфликтите с полицията са били нанесени вреди на метространции и търговски обекти.

Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Мишел Бачелет прикани да се организира без значение следствие на случаите с приложимост на мощ в хода на провежданите в Хонконг протестни акции, оповестяват Ройтерс и БГНЕС. Тя съобщи, че е обезпокоена от високото равнище на принуждение, обвързвано с демонстрациите, както и от контузиите, получени от служители на реда, протестиращи и публицисти. Според Бечелет Хонконг би трябвало неотложно да организира „ резултатно, бързо, без значение и независимо ” следствие на актовете на принуждение, а всички виновни за това да бъдат изправени на подсъдимата пейка. „ Осъждам уверено деянията на принуждение от всяка от страните и приканвам всички реагиращи на демонстрациите, както и участниците в митингите да го вършат спокойно и без принуждение ”, добави още Бечелет. По отношение на възбраната за носене на маски, висшият комисар съобщи, че маските не трябва да предизвикат принуждение. Тя въпреки всичко прикани управляващите в Хонконг да не употребяват възбраната против избрани групи или за ограничение правото на независимост на събиране.

Вече няколко месеца в Хонконг не престават митингите, предизвикани от приемането на закон за екстрадицията. В петък беше въведена възбрана за носене на маски по време на митинги и други всеобщи прояви, което провокира нова вълна от неодобрение. От съображения за сигурност управляващите затвориха станциите на метрото в града.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР