Сблъсъци имаше при подобни протести и в други френски градове

...
Сблъсъци имаше при подобни протести и в други френски градове
Коментари Харесай

Протестите във Франция през нощта: До голяма степен мирни

Сблъсъци имаше при сходни митинги и в други френски градове като Рен, Бордо и Тулуза, а в Нант беше запален банков клон и коли. 

Въпреки това, до момента в който публичното неодобрение прерасна в по-масови настроения против Макрон, нивото на принуждение нощес надалеч не беше като това от предходната седмица и митингите значително бяха мирни, показва Ройтерс.

По-рано през вчерашния ден френското държавно управление отхвърли настояването на профсъюзите за прекъсване и преосмисляне на законопроекта за пенсиите, предусещащ да се усили възрастта за пенсиониране с две години - до 64 години. Това разгневи профсъюзните водачи, които споделиха, че държавното управление би трябвало да откри излаз от рецесията. 

Правителството сподели, че има подготвеност повече от всеки път да беседва с профсъюзите, само че по други тематики, и повтори, че няма да отстъпи във връзка с пенсиите. 

Милиони французи вземат участие в митинги и стачки от средата на януари, с цел да изразят несъгласието си по отношение на законопроекта. Протестите се ускориха, откакто държавното управление употребява специфични пълномощия, с цел да прокара законопроекта в Народното събрание без гласоподаване. 

Един от стачкуващите в Париж беше уловил настроенията тъкмо, размахвайки афиш, на който пишеше: " Франция е ядосана ". " Законопроектът за пенсиите подейства като катализатор на гнева против на Макрон ", сподели на същия митинг 31-годишната Фани Шарие.

Paris protests continue against Macron, new retirement age via
— massoud rahnavard (@khoshakhlag)

Макрон, който даде обещание да извърши пенсионна промяна и в двете си президентски акции, твърди, че е нужна смяна, с цел да се резервира финансовото равновесие в страната, напомня Българска телеграфна агенция.

Профсъюзите и опозиционните партии настояват, че има и други способи за това. " Ние предложихме излаз... и е неприемливо още веднъж да ни основават пречки ", сподели при започване на днешния митинг в Париж Лоран Берже, началник на профсъюза Френска демократична конфедерация на труда.

In Paris, the French protest against Pres. Macron and his pension reforms have intensified. It is reported that a staggering 1.3 MILLION people have gathered to protest. Macron is TOAST. Take a look at the scene.
— Steve Hanke (@steve_hanke)
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР