Сблъсъкът между премиера Борисов и президента Радев не е прецедент

...
Сблъсъкът между премиера Борисов и президента Радев не е прецедент
Коментари Харесай

Румяна Коларова: Секретарят на президента може да влияе върху мнението му

Сблъсъкът сред премиера Борисов и президента Радев не е казус в историята, само че при тях спорът е персонален. Това съобщи политологът Румяна Коларова в „ Лице в лице “ и добави, че несъгласия е имало сред министър-председателя и президента Георги Първанов, само че те не са били лични. Тя напомни, че по време на първия кабинет на Борисов даже е стартирала процедура по импийчмънт.

„ Първанов не беше от хората, които всекидневно търсят естрада за обществена изява. Той беше овладял добре преимуществата и рестриктивните мерки на президентската институция. Ако всеки ден президентът употребява появяването си в медиите, с цел да разяснява какво вършат ръководещите – това олеква “, уточни политологът.
Чатовете „ Бобоков-Узунов “, епизод 4: IT одит и разискване на дипломати Претърсват се офиси на „ Приста ойл “ и на компанията на брата на президентският консултант
Коларова посочи, че е проследила изнесената от прокуратурата преписка сред предприемача Пламен Бобоков и секретаря на президента Румен Радев – Пламен Узунов. Политологът е била секретар по връзките с гражданското общество при президента Плевнелиев. Според нея човек на този пост може да въздейства върху мнението на президента.

„ Това са подбрани секретари, които имат основна роля. В този случай, човек, който е бил длъжностен министър, по хипотеза това е човек с основна роля в президентската администрация. Секретарите на президента са неговите ръце, те вършат всичко. Една от главните задания е да се срещат с всевъзможен тип хора от неправителствения бранш – тук влизат бизнес, синдикати “, сподели още Коларова.
Пламен Бобоков: Не съм аз задачата, задачата е президентът Радев Всичко, което виждам в последните няколко дни, е една груба операция, съобщи предприемачът пред публицисти в спецсъда
По думите ѝ главно предписание при тези срещи е те да бъдат обществени или да има черно на бяло информация какво се е случило. Тя разяснява, че българските политици одобряват за обикновено да имат персонални връзки с представители на бизнеса.

„ Голямата уязвимост на президентската институция, а и освен, е, че там влизат хора, които по никакъв метод не се интересуват от протокола – както обвързвания с държание, по този начин и с процедурите “, уточни Коларова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР