Сблъсък на полицията в Бангладеш с опозиционни активисти преди изборите, оставяйки стотици ранени

...
Полицията в североизточен Бангладеш използва палки и сълзотворен газ, за
Коментари Харесай

Полицията в североизточен Бангладеш използва палки и сълзотворен газ, за ​​да разпръсне опозиционни активисти на фона на политически спор кой ще наблюдават следващите избори, които се очаква да се проведат през януари

От Асошиейтед прес, 20 август 2023 г., 3:30 ч. Изборите, които се очаква да се проведат през януари, казаха полицията и активисти в неделя.

Около 300 души бяха ранени при сблъсъка в събота вечерта, включително някои с куршуми, съобщи водещият всекидневник на бенгалски език в страната Prothom Alo, добавяйки, че полицията е открила огън по привърженици на Бангладеш Националистическата партия, която се ръководи от бившия премиер Халеда Зия.

Агенцията United News of Bangladesh каза, че около 150 души, включително полицаи, са били ранени при сблъсъците, което се случи в град Хабигандж.

G.K. Гаус, местен лидер в партията на Зия, каза, че хаосът е избухнал, след като хиляди поддръжници на партията са започнали да маршируват по улиците. Полицията се изправи срещу тях и им нареди да спрат.

Палаш Ранджан Дей, полицейски служител в област Хабигандж, каза, че полицията е била принудена да предприеме действия, след като опозиционни активисти внезапно ги нападнали, докато опитвайки се да пробие полицейска барикада.

Партията на Зия настоява за оставката на министър-председателя Шейх Хасина и прехвърлянето на властта на безпартийно служебно правителство до следващия Общи избори. Партията на Зия и нейните съюзници обвиняват Хасина в манипулиране на вота през 2018 г. и партията протестира срещу това кой трябва да наблюдава следващите общи избори.

Хасина се надява да се върне на власт за четвърти пореден мандат и казва, че изборите трябва да се проведат под надзора на нейното правителство, както е посочено в конституцията.

Съединените щати, Европейският съюз и ООН са били призовава всички страни да избягват насилието и да работят за провеждането на надеждни избори.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР