съзнанието на човек често остава някоя нова, интересна, но непозната

...
съзнанието на човек често остава някоя нова, интересна, но непозната
Коментари Харесай

Google ще поддържа търсене на песен чрез тананикане

съзнанието на човек постоянно остава някоя нова, забавна, само че непозната ария. Не се знае името ѝ или изпълнителя, само че споменът за мелодията остава. Това към този момент ще е задоволително за Гугъл да откри дадената ария, оповестява компанията.

Потребителите на Android и iOS, които употребяват мобилното приложение на Гугъл, ще могат да търсят песни посредством тананикане на глас. Те би трябвало просто да натиснат микрофона за гласово търсене и да кажат "what's this song? " (коя е тази песен) и да тананикат мелодията за 15-тина секунди.

След това търсачката на Гугъл ще покаже лист с песни, чийто мелодии счита за най-близки. Не е нужно да се пее текст песента, а единствено да се тананика мелодията. Функцията ще работи и през Гугъл Assistant, като към този момент се задейства за потребителите по света. Налична е единствено на британски за iOS и за 20 езика в Android.

Тя работи с помощта на изкуствен интелект, който проучва песните и посредством машинно образование опознава мелодиите им. Така съпоставя подадения от потребителя звуков сигнал с наличната база данни от песни. Резултатите даже се демонстрира с % възможност за съвпадане.

Новата функционалност е част от няколко нововъведения в търсачката на Гугъл. Всички те разчитат на изкуствен интелект, с цел да подобрят работата ѝ. Една от тях е и разбирането на подтекста на основните думи, с цел да може да предложи по-конкретно търсене при положение на неточност при въвеждането.

Чрез подтекста търсачката може да търси и с повече детайлности в абзаците на текстовете в интернет страниците. Това ще ѝ помогне да извежда директни отговори на характерни въпроси даже от страници, които на пръв взор не са по съответната тематика.

Изкуственият разсъдък ще може да търси и в самите видеоклипове и да извежда връзки към съответни моменти от тях. Например головете от футболен мач. Тази технология към момента се тества, като Гугъл възнамерява до края на годината да стартира последователно да я внедрява и за потребителите.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР