Създаването на Суперлига е най-актуалната тема в света на футбола

...
Създаването на Суперлига е най-актуалната тема в света на футбола
Коментари Харесай

Суперлигата – има ли място за любов, там където властват парите?

Създаването на Суперлига е най-актуалната тематика в света на футбола в последните два дни. Новината за сформирането на шампионата на богатите провокира същински трус, а почитатели, експерти, футболисти реагираха е прочувствени мнения.

Стигна се до такава степен последователите на Ливърпул " да погребат " обичания си клуб с обръщение, подбудено от последните събития.

КАКВО ТОЧНО съдебна експертиза СЛУЧИ?

В неделя вечерта като гръм беше оповестена новината, че 15 тима образуват Суперлига. Към момента са ясни 12 от тях - Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Челси, Арсенал, Тотнъм, Ювентус, Милан, Интер, Реал (Мадрид), Барселона и Атлетико (Мадрид).

Британският " Гардиън " разгласява секретна информация, че като заложени цели на шампионата са: да се предложи на почитателите допустимо най-високо качество; огромни солидарни заплащания, налични цени на билетите; поддръжка за национални шампионати и подготвеност за смяна - в това число потреблението на технологии.
 Снимка 527790
Източник:

КОЙ Е ИНИЦИАТОРЪТ?

Основен основател е президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес, дружно с боса на Ювентус Андреа Аниели. Вторият работи освен като президент на Ювентус, само че и като началник на Европейската клубна асоциация, която съставлява ползите на 246 футболни клуба. Шефът на Реал Мадрид стана президент на новия шампионат.

Перес бил толкоз безапелационен, че даже Хосеп Бартомеу, съгласно президента на Ла Лига Хавиер Тебас, се поддал на вижданията му: " Мисля, че Бартомеу е режисиран от Флорентино Перес. Създаването на тази лига постоянно е било фантазията на президента на Реал Мадрид. Той работи по него от дълго време, тъй че не е нищо ново. Преди това Барселона имаше лично мнение, когато работеше с Ла Лига, УЕФА и ФИФА ", съобщи Табас.
 Флорентино Перес: УЕФА няма по какъв начин да спре Суперлигата
Флорентино Перес: УЕФА няма по какъв начин да спре Суперлигата

" Искаме да спасим футбола "

ОТКЪДЕ ИДВАТ ПАРИТЕ?

Американската банка JP Morgan удостовери финансирането на Суперлигата. Холдингът даде обещание 3.25 милиарда евро за образуване на шампионата. Тези пари ще бъдат споделени сред участниците, само че има и условие за изразходването им. Отборите нямат право да употребяват приходите за прехвърляния, а единствено ще могат да " поддържат инфраструктурата " си с тях.

Лице, близо до организирането на шампионата, твърди, че тези пари не би трябвало да се одобряват като " бонус за добре пристигнали ". Те били по-скоро предплатено заплащане за бъдещите облаги на клубовете. Участниците ще бъдат принудени да върнат всичко получено, в случай че решат по една или друга причина да се откажат.

ТЕЛЕВИЗИОННИ ПРАВА

Организаторите на Суперлигата към този момент са почнали дейни договаряния с водещи телевизионни оператори. Сред тях са: Amazon, Фейсбук, Disney и Sky. Очаква се договорката за лъчение на мачовете да бъде за към 4 милиарда евро годишно. Това е почти двойно повече от това, което Шампионската лига получава от телевизионните права.
 Документ потвърждава, че Байерн, Борусия (Дортмунд) и ПСЖ са отказали покана да вземат участие в Суперлигата
Документ потвърждава, че Байерн, Борусия (Дортмунд) и ПСЖ са отказали покана да вземат участие в Суперлигата

Флорентино Перес твърди, че трите клуба въобще не са били канени

ОТГОВОРЪТ ОТ УЕФА

Съвсем предстоящо от УЕФА реагираха бурно на сформирането на новия шампионат. От европейската централа заплашиха тимовете с изваждането от Шампионска лига още този сезон, изваждане от локалните шампионати и прекъсване на правата на играчите за Европейско и Световно състезание. Президентът на УЕФА Александър Чеферин назова президента на Ювентус и началник на новия шампионат - Андреа Анели " огромно отчаяние " като разясни, че в никакъв случай не съм виждал човек, който да е лъгал толкоз пъти.

От централата оповестиха през вчерашния ден за новия формат на Шампионската лига. Oт ceзoн 2024/2025, брoят нa учacтницитe ce увeличaвaт oт 32 нa 36. Oтбoритe щe имaт пo 10 мaчa в групoвaтa фaзa (5 кaтo дoмaкин и 5 кaтo гocт), a прoгрaмaтa щe ce oпрeдeля пo т.нaр. швeйцaрcкa cиcтeмa. Първитe oceм в крaйнoтo клacирaнe нa групoвaтa фaзa прoдължaвaт зa eлиминaциoннaтa фaзa. Тимoвeтe oт 9-o дo 24-o мяcтo щe игрaят плeйoфи зa пoпълвaнe нa пoзициитe в eлиминaциитe. Ocтaнaлитe oceм клубa oтпaдaт oт бoрбaтa. Така изиграните мачове за един сезон ще са 180.
 Снимка 393363
Източник:

РЕАКЦИЯТА ОТ ФУТБОЛНИЯ СВЯТ

Логично, футболните почитатели, одобриха най-тежко новината за основаването на новата лига. Фенклубовете на тимовете излязоха с публични позиции, които остро осъдиха плана. Основният акцент пада върху концепцията за обособяване на най-богатите, което жестоко потъпква футболните полезности.
 Клоп: Свикнал съм притежателите да не се преценяват с мнението ми
Клоп: Свикнал съм притежателите да не се преценяват с мнението ми

" Мнението ми не се е трансформирало "

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разгласи безапелационното си противоречие с " Ние не участваме с играчите в този развой. Ние - нито аз, нито играчите - не знаехме нищо за това. Да забележим до какво ще докара. Разбирам хората, че са недоволни. Аз също не съм удовлетворен ", изясни ексцентричния треньор. Според информация на " Атлетик ", треньорите на участващите тимове въобще не са били осведомени със стартирането на Суперлигата. Юрген Клоп, Оле Гунар Солскяер, както и Томас Тухел са научили минути преди оповестяването на новината пред света. Самите те са нямали право на никакво мнение...

ЛЮБОВ КЪМ ФУТБОЛА ИЛИ ПАРИТЕ?

Инициативата на грандовете провокира сериозен спор - има ли място към този момент за полезности в играта, трансформира ли се ДНК-то на футбола? Акцентът върху разделянето, върху парите и облагите, измествайки футболът от фокус, се трансформира в сериозен проблем, който от ден на ден наподобява ще се задълбочава.
 Снимка 239494
Източник:

Финансите, изключително в последните години, са значим фактор в света на най-популярната игра в света. До момента Шампионска лига бе именуван Турнирът на богатите, само че към днешна дата, Суперлигата тотално трансформира визиите. Носталгията по към този момент отминали времена се загнездва в душите на почитателите, които са видели и 2 и 200 във футбола. Много от тях се кълнат, че в никакъв случай няма да гледат и се интересуват от новия шампионат. Защото някои неща не се купуват с пари... Дори и с милиарди...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР