Създаването на нова Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба

...
Създаването на нова Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба
Коментари Харесай

Първа категория труд и нова дирекция в МВР гласуват депутатите в парламента

Създаването на нова Главна дирекция „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма”, юридическо лице, ще разискват депутатите с промени в Закона за Министерство на вътрешните работи, които влизат за разискване на първо четене в Народното събрание.

В състава на Дирекцията ще се включат досегашните Специализиран отряд "Борба с тероризма " и „ Жандармерия”. Целта е да се реализира по-добро ръководство на ресурсите и материално застраховане при съблюдаване на правилата на йерархичност и подчиненост.

Предвижда се чиновниците да извършват отговорностите си при изискванията на първа категория труд. Предлага се Научноизследователският институт по криминалистика да стане Национален институт по криминалистика. Ще се вкара и категорично условие да не се назначават за чиновници на Министерство на вътрешните работи претенденти с открита взаимозависимост от или корист с наркотични субстанции или техни аналози.

В рамките на днешния парламентарен надзор на депутатски въпроси ще дават отговор шестима министри. Очаква се министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова да осведоми за водната рецесия в община Перник.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР