Създаването на нов общински културен институт в Хасково, който да

...
Създаването на нов общински културен институт в Хасково, който да
Коментари Харесай

Оркестрите на Хасково в културен институт

Създаването на нов общински културен институт в Хасково, който да включва трите оркестъра, разискаха министърът на културата Кръстю Кръстев и кметът Станислав Дечев.

„ Радвам се, че имаме поддръжката на министерството, с цел да създадем общински културен институт. В него ще бъдат трите оркестъра – Камерен, Народен и Духов. С тази конструкция създателите ни ще имат опция да аплайват по планове за финансиране на действия. Община и страна ще си партнираме. Ние ще продължим да устояваме оркестрите, а през министерството на културата те ще аплайват по планове, с цел да развиват дейностите си “, заяви кметът.

От министерството похвалиха общината в Хасково за локалната стратегия „ Културни начинания “, която на конкурсен принцип финансира планове на създатели, културни институции и цивилен организации.

Преди това министър Кръстев и заместник-миниситърът Амелия Гешева се срещнаха с ръководителите на културните институти в общината – спектакъл „ Иван Димов “, РИМ – Хасково, Република България „ Христо Смирненски “, Художествената изложба, диригентите на Камерния, Духовия и Народния оркестър, шефове на музеи и театри от региона, представители на неправителствени организации.

По-рано денем гостуваха и в регионалната администрация, където също организираха работна среща с кметовете на общините от област Хасково.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР