Създаването на конкурентна среда ще донесе много повече ползи както

...
Създаването на конкурентна среда ще донесе много повече ползи както
Коментари Харесай

Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети пред ръководството на Летище Бургас

Създаването на конкурентна среда ще донесе доста повече изгоди както за двата района, така и съответно за туристическите сектори и локалния бизнес, а и за самия летищен оператор, счита Иван Алексиев

Кметът на Поморие Иван Алексиев организира работна среща с доктор Франк Кванте –  генерален управител на „ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт ” АД – концесионер на Летище Бургас и Летище Варна. Поводът за срещата бе опцията за реализиране на целогодишни пасажерски полети от и за Бургас.

„ Всички ние, туристическите общини от област Бургас, оценяваме обстоятелството и виждаме напъните на Фрапорт за развиването на трафика на Летище Бургас, само че за жалост това се случва интензивно единствено в летния сезон. През зимните месеци полетите от и до Бургас са в пъти по-малко за сметка на тези на Летище Варна. А Бургас е уместно летище  за полети съвсем през цялата година –  има доста слънчеви дни  и аеропортът постоянно се употребява за кацане при неспособност това да стане на другите летища. “ Това сподели кметът Иван Алексиев по време на срещата и акцентира, че без значение от това, че летищният оператор е еднакъв за двете летища, основаването на конкурентна среда ще донесе доста повече изгоди както за двата района, по този начин и съответно за туристическите сектори и локалния бизнес, а и за самия летищен оператор.

В отговор на поставените претенции доктор Франк Кванте пое ангажимент при започване на идната година да се провежда нова обща среща сред представители на общините и бизнеса от Южното Черноморие, на Фрапорт България и на някои от главните самолетни компании.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР