Създаването на Етичен съвет с представители на Българска православна църква,

...
Създаването на Етичен съвет с представители на Българска православна църква,
Коментари Харесай

Стефан Янев: Предлагаме нов обществен договор, като работим по завета на нашите деди

Създаването на Етичен съвет с представители на Българска православна черква, Българска академия на науките и общественици, които да слагат оценка на морала и държанието на отделните  депутати, изиска водачът на „ Български напредък ” Стефан Янев.
Прочетете още
„ Важно е да има морал в политиката, а депутатите да се регистрират - не единствено веднъж на четири години при избори, а и пред етичен съвет. Ние от „ Български напредък “ имаме вяра, че можем да създадем подобен ръб. Когато той  постанови, че индивидът не е подобаващ за поста, който заема – то той би трябвало да се върне при своите гласоподаватели и да изясни за какво е по този начин. При  неналичието на ясни критерии, ние  разчитаме на публичното мнение, което раздава присъди и лепи етикети на хората. Това може да се промени, като има ясна оценка с одобрени правила и персони, които ги слагат ”, сподели водачът на „ Български напредък ” Стефан Янев по БТВ.  

Той изясни, че обособяването  на нов политически план в България не е лесна задача, а и не е самоцел за него и екипа му.  Изграждането на „ Български напредък ” се прави поради хората, като групировката занапред ще построява своя образ.

„ Ние вършим партия поради хората. Това начинание не е елементарно, политическият план е нов, като неговото структуриране е спряно поради акцията. Едва след 3 октомври може да приказваме за построяването на цялостния  облик на „ Български напредък ”, сподели Стефан Янев.  Той изясни, че има няколко тревожни  трендове, които  вижда по време на акцията. Едната от тях е, че се вършат внушения, че  „ май отново ” ще има избори  и няма смисъл да се върви се гласоподава.

„ Ние сме в положение на това, че поради тясно партийни ползи страната е на колене. Други пък обичат да ловят риба в мътни води и още повече размътват страната. Ние няма да позволим това. Ние  предлагаме различен път – нов публичен контракт, в който утвърждаваме националната страна България в Европейския съюз. Този контракт няма потребност от членове и алинеи, като ние би трябвало да запазим националната страна и да се стремим да работим по традициите, които са завещали дедите ни ”, сподели водачът на политическата групировка.  Той добави, че би разговарял  с други политически планове,  само, в случай че споделят този принцип на „ Български напредък ”.  

По думите  на Стефан Янев „ Газпром ” не  е чучело, и би трябвало да се беседва с всички източници на сила.

„ България не създава и разчита на импорт. Ние би трябвало да разчитаме навръх другите източници в идеалния вид това значи 30 + 30 + 30 + 10. Да кажем 10% от лично произвеждане или нови технологии, зелен водород и всичко останало. Ако приказваме за газа от тия 30 + 30 + 30, тъй като „ Газпром “ по този начин или другояче е в близост - значи, че може да разчитаме на 30%, а другите да бъдат други източници “, сподели още Янев. Той сподели, че виновността за обстановката с „ Газпром ” не е лична, като има редица фактори, които са повлияли на ситуацията.

„ Къде е отговорността на европейските водачи? Какво е отговорна „ Газпром ”, че си е построила инфраструктура? Какво вършиха европейските страни за диверсификация до момента? Защо се поставя таван на цените на „ Газпром ”, а не и на другите снабдители, от Съединени американски щати да вземем за пример? Нали приказваме за пълноправие на пазара ”, сподели водачът на „ Български напредък ”.

Относно правосъдната промяна и евентуалното  привикване на Велико Народно заседание, Янев съобщи:

 „ За Велико Народно заседание въпросът е по кое време, тъй като ние сега сме в застъпване - от рецесия в рецесия. В момента, като че не е най-хубавият миг за парламентарен спор. Аз съм на мнение, че демокрацията, в случай че се почувства, че в някакъв тип наранена или в някакъв тип болестно положение - те се лекува с повече народна власт. В нашата Конституция има въпроси, които са отворени – за висшите съдии,  основния прокурор.  В момента над тях е единствено небето. Няма въздържане от други управляващи. За това би трябвало да вземем образец от другите съществени закони, като Конституцията в Съединени американски щати, в чиято основа е –„ власт власт възпира ”, разяснява Янев.

Друг приоритет, който  той начерта е инфлацията и битката с бедността. Той съобщи, че развиването на стопанската система и разкриването на повече работни места върви с по-добра бизнес среда. Бившият длъжностен министър председател даде образец, че редица предприемачи са изкарали своите средства и капитали в други страни известни като „ данъчен парадайс ”, а по-късно са получили по-лошо отношение там. По думите му със основаването на правила – ясни и точни, страната и бизнесът могат да подобрят средата в България, както за себе си, по този начин и за жителите.

Коалиция „ Български напредък ” е с номер 15 в интегралната бюлетина на вота на 2 октомври.

Купуването и продаването  на гласове е закононарушение!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР