Създаване на държавно предприятие, което да управлява риска от неблагоприятни

...
Създаване на държавно предприятие, което да управлява риска от неблагоприятни
Коментари Харесай

Ново държавно предприятие ще се бори с градушките

Създаване на държавно дружество, което да ръководи риска от неподходящи климатични събития, планува законопроект, утвърден от държавното управление.

То ще извършва функционалности по образуване и осъществяване на дейни въздействия против градушки.

Звеното ще прави радиолокационно площно премерване на преваляванията и обезпечаване на радарна метеорологична информация на други ведомства.

Дейността на предприятието ще се прави на основата на споделено финансиране сред страната и земеделските стопани, оповестиха от държавната пресслужба.

Предвижда се разширение на обсега на системата за битка с градушките, като ще се реализира отбрана до 90% от обработваемите аграрни земи в страната (за които не са налице забрани и ограничавания от друго естество), както и урбанизирани територии, за които съществува техническа опция.

Разширяването на обсега ще се реализира посредством доизграждане на ракетния прийом за градозащита, както и посредством въвеждане на самолетен прийом за отбрана.

Разширяването включва и развиване на системата за наблюдаване за рискови феномени, посредством разполагане на 4 спомагателни радарни станции, което ще разреши приемане на радарна информация на територията на цялата страна. Материално-техническата база на съществуващите ракетни площадки ще бъде осъвременена.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР