Създателят на най-скандалния наркокартел Меделин и един от най-бруталните престъпници

...
Създателят на най-скандалния наркокартел Меделин и един от най-бруталните престъпници
Коментари Харесай

Когато кокаиновите хипопотами на Пабло Ескобар започнат да нападат хора

Създателят на най-скандалния наркокартел Меделин и един от най-бруталните нарушители за всички времена, Пабло Ескобар, от дълго време не е сред живите, само че името му в последно време още веднъж е на дневен ред в родната му Колумбия. През 80-те години кокаиновият крал е фамозен с отвличанията, бомбардировките и безразборните убийства, а през днешния ден учените го упрекват в главен извършител на тиктакащата в Колумбия екологична бомба.
 Хипопотамите, характерните им звуци, по какъв начин поддържат връзка между тях и откритието, че всеки има собствен глас
Чудният език на хипопотамите

Изненадващо ново научно изобретение

Преди десетилетия Ескобар внася един мъжки и три женски хипопотама в частния си зоопарк, които по този начин се развъждат, че през днешния ден популацията им варира от 130 до 170 животни. Всъщност, възходът на по този начин наречените " кокаинови хипопотами " стартира през 1993 година, откакто управляващите убиват Пабло Ескобар и конфискуват първокласното му имение Hacienda Napoles, на към 250 км северозападно от столицата Богота.

Всички открити там животни, като се изключи хипопотамите, са разпределени в зоопарковете из цялата страна. Но поради проблеми с логистиката, точно най-едрите домашни любимци на Ескобар, биват оставени да се разхождат на независимост в имението му с концепцията, че просто ще загинат. Това обаче освен не се случва, а и броят им непрекъснато се множи.
 Снимка 652483

Съобщава се, че популацията на хипопотамите продължава да нараства и някои локални поданици стават все по-загрижени за тяхното наличие. В момента към 170 хипопотама бродят в северозападна Колумбия, съгласно CNN и Vice. Местните чиновници от този момент се пробват да смекчат проблемите към инвазивния тип, който в този момент явно стартира да нападна хората. Някои поданици, които са срещнали животните, са били приети в болница съгласно CBS News и Vice. " Те са доста, доста рискови ", споделя локален пред FOX News.

Ученици и родители в учебно заведение в Дорадал са измежду тези, за които се оповестява, че са се сблъскали с един от потомците на " кокаиновите хипопотами ". Едно от животните неотдавна се появява в учебен двор, до момента в който всички деца са там. " Майките се плашат, когато видят животно с подобен размер ", сподели учителката Дуния Аранго. Един от главните проблеми е, че голям брой хипопотами са се настанили в езеро единствено на няколко метра от същото учебно заведение. Дейвид Ечевери, чиновник на локалния екологичен орган, споделя, че към 35 деца играят в региона и могат да " предизвикат покруса ", в случай че осъществят контакт с животните.
 Снимка 652484

" Въпреки че наподобяват доста спокойни животни, поради извънредно непредсказуемото им държание, те могат да нападат, както се е случвало преди ", прибавя Ечевери. Експертите считат, че броят на хипопотамите може да нарасне до 1000 до 2035 година, в случай че не се подхващат подобаващи дейности.

През ноември 2023 година министърът на околната среда и устойчивото развиване на Колумбия разгласи проект от три точки за опит за намаляване на инвазивната популация на хипопотамите в страната, който включва кастрация, пренасяне и даже " етична " евтаназия. Планът стартира с кастрация на 40 хипопотама малко след оповестяването през ноември. Освен това 70 хипопотама са превозени до Индия и Мексико.
 Кокаинови хипопотами, Пабло Ескобар и какво подхваща Колумбия, с цел да се оправи с възходящата им популация
Каква е ориста на „ кокаиновите хипопотами “ на Пабло Ескобар

Мерките, които взимат в Колумбия

" Тук сме в конкуренция с времето във връзка с непрекъснатите въздействия върху околната среда и екосистемите, които се генерират ", споделя министърът на околната среда Сусана Мухамад в изказване. " И по тази причина не можем да кажем, че единствено една тактика е ефикасна за нашата цел, която е да направляваме популацията на тези рискови и нападателни животни. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР