Създателят на Гората.бг“ Никола Рахнев спечели голямото отличие Будител на

...
Създателят на Гората.бг“ Никола Рахнев спечели голямото отличие Будител на
Коментари Харесай

„Личностите“ с Кристина Газиева: Будителят на десетилетието Никола Рахнев

Създателят на „ Гората.бг “ Никола Рахнев завоюва огромното отличие „ Будител на десетилетието “ в националната акция, проведена от Българското национално радио.

Той е основател на най-голямата доброволческа самодейност за засаждане на нови гори и дървета в България, като фантазията му за един милион засадени дръвчета към този момент е надхвърлена двукратно.

В поредицата „ Личностите “ с Кристина Газиева се срещаме с Будителя на десетилетието.

Никола Рахнев е основател на Гората.бг - най-голямата доброволческа самодейност за засаждане на нови гори и дървета в България.

Снимка: bTV

Никола Рахнев беше един от първите, които се включиха в помощ на наводнените села в Карловско. Втурна се да оказва помощ и на потърпевшите от земетресенията в Турция и Сирия, както и не бежанците от Украйна.

„ Тази премия не е за мен, а всички стотици хиляди хора, които вършим Гората.бг допустима. Приемам го с отговорност и ще се постарая да създадем още доста положителни неща “, изясни той.

Идеята му за засаждане на дръвчета се ражда непринудено.

Снимка: bTV

„ При първото събитие се събраха 300-400 души на терен разбрах, че ще е обич за цялостен живот. Знаех, че няма да е еднократно и е толкоз хубаво, че си заслужава да бъде правено. Сега, когато сме засадили над 2,5 милиона дървета, не ми е мъчно да си показва 5 милиона “, добави Рахнев.

Фондация „ Даная “ посети Румъния, където построиха такова лечебно заведение единствено с дарения

Рекордът му за един ден е подаряване на 50 хиляди медоносни дръвчета на пчеларско ревю – липи, акации, явори, ясени, кестени.

Снимка: bTV

„ Важното е да се засадят със зеленото нагоре. Радвам се на всеки човек, който засажда дърво за първи път – това е прелестно преживяване. След 10 години някой ще седи на сянка под него, тъй като ти си го засадила “, уточни той.

Снимка: bTV Media Group

„ Много е значимо да имаме вяра в това, което вършим. Да виждаме, че има смисъл. Тогава в най-трудните моменти намираш мощ. Осъзнал съм, че няма да мога да се откажа. Опитвам да уравновесявам със фамилията. Децата пораснаха и ги повеждам по начинания. Надявам се това, което им давам като образец и полезности, да си коства по отношение на това, от което ги отнемам. За мен най-важното е да станат положителни хора “, сподели Никола Рахнев и добави:

Снимка: bTV

„ Най-важното е да си слагаме цели, да постоянстваме и да не се отхвърляме. Третото най-важно е да не позволяваме подозрения, а да имаме вяра, че можем “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР