Създателката на финансовата пирамида OneCoin Ружа Игнатова е включена в

...
Създателката на финансовата пирамида OneCoin Ружа Игнатова е включена в
Коментари Харесай

Европол обяви парична награда за залавянето на Ружа Игнатова

Създателката на финансовата пирамида OneCoin Ружа Игнатова е включена в листата на най-издирваните бегълци в системата на Европол, откакто полицията в Германия я разгласи за интернационално търсене. 

Европол ще даде 5000 евро на хората, които могат да допринесат за разкриването на местоположението на Игнатова, тъй че тя да бъде задържана. 

Родената в Русе през 1980 година жена към този момент няма българско поданство - в обявлението тя е разпозната само като " германка ". 

Обвинението против нея е за съучастничество в скица за финансова машинация в изключително огромни размери и пране на пари. 

" Издирваното лице, в качеството си на движеща мощ и изобретателка на така наречен криптовалута OneCoin, е обвинено за привличането на средства от вложители по целия свят във " валута ". Инвеститорите са подведени за техническата основа на така наречен " копаене " на валутата. Предполагаемата непрекъснато растяща стойност на OneCoin е вътрешно посочвана от обвинената Игнатова и не се базира на каквито и да е пазарни механизми. Установените до този стадий на следствието вреди се правят оценка на повече от 88 милиона евро. Пълният размер на вредите евентуално е доста по-голям ", се споделя в информацията на прокуратурата в Билефелд. 

Според данните в Европол - допустимо е тя да е присвоила няколко милиарда щатски $. 

Ружа Игнатова е в неопределеност от 25 октомври 2017 година и не се е появявала обществено от този момент. 

Европол търси подпомагане от жителите за определяне на местоположението на Игнатова против парично заплащане и опазване на конфиденциалността на източниците. От службата предупреждават, че " търсеното лице или придружителите му може да са въоръжени ". 

Междувременно в България: на 12 май 2022 година в Storytel ще излезе първата българска документална аудио поредност, отдадена на измамамта OneCoin и Ружа Игнатова. 

e журналистическо следствие на създателя от в. " Капитал " Николай Стоянов, който наблюдава историята на Игнатова от години. Разследването ще бъде разказано с гласовете на актрисата Биляна Петринска (гласът на Ружа), журналистът Денислав Борисов, Христо Чешмеджиев и Петя Абаджиева. 

Схема " OneCoin " на Ружа Игнатова се счита за една от най-големите финансови измами в историята. През януари 2018 година българската и немската прокуратура, дружно с Европол, нахлуха в офисите на OneCoin, а година по-късно братът на Ружа Игнатова – Константин, беше задържан в Лос Анджелис, откакто продължи бизнеса ѝ. Той се призна за отговорен.

На 17 септември 2021 година немският юрист на Игнатова – Мартин Брайденбах, се изправи пред съда в Мюнстер, упрекнат в пране на пари и трансфер на 20 милиона евро към лондонска адвокатска адвокатска фирма. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР