Създателите на проекта НА ТИ С КУЧЕТО 2“ – Споделени

...
Създателите на проекта НА ТИ С КУЧЕТО 2“ – Споделени
Коментари Харесай

Необходими ли са споделени пространства за хора и кучета в София?

Създателите на плана " НА ТИ С КУЧЕТО 2 “ – Споделени пространства " провеждат полемика на тематика " Споделено пространство за хора и кучета ", в която ще бъдат разисквани следните тематики:

- Има ли нужда от пространства, където свободно и дружно да поддържат връзка кучкари и хора без кучета? Къде е уместно да са те?
- Какво е належащо, с цел да бъде общуването безконфликтно - от едната и от другата страна?
- Как си представяте споделеното пространство?
- Правилата - за какво, какви и по какъв начин да се спазват;
както и всичко друго, което решим, че е значимо в хода на полемиката.

Резултатите от полемиката ще бъдат предоставени на Столична община, с цел да помислят и за други такива места, с изключение на плануваните в плана.

Ето и тяхната покана:

" Здравейте другари,
Както се похвалихме неотдавна - продължава нашия план На Ти с кучето, който изпълняваме в партньорство с Район Средец, Столична община по Програма Европа 2020 на Столична община.
Тази година тематиката, по която ще работим, са споделените пространства, т.е. пространствата, употребени по едно и също време от хора с кучета и хора без кучета.
Извънредната обстановка с COVID-19 наложи да организираме събитията онлайн с дребен брой участници. Но пък събитията ще бъдат излъчени на живо; заснемани и качвани във видеоканал на сдружението, тъй че да доближават до много повече хора.
Искаме да открием дейностите по плана с полемика, в която да вземат участие по равно от представителите на другите групи, ползватели на споделени пространства:
- стопани на кучета, ползващи пространството дружно със своето куче;
- хора без кучета, ползващи пространството за разходка и спорт, както и майки, водещи децата си да поиграят там;
- особено внимание обръщаме на фамилиите с дете и куче, които включваме като обособена група.
Набираме по 7 участника в полемиката от всяка категория - посредством авансово записване (поради рестриктивните мерки за брой хора).
Предвидили сме събитието да се състои на 30.08. - неделя, навън в Борисовата градина. Целта ни е намиране на решения за това, по какъв начин такива пространства да станат естествени места за спорт, отдих и прелестно другарство, без спорове. Разбира се, участниците ще получат и дребен подарък от нас.

Ако желаете да участвате, апелирам, изпратете ни известие с вашите имена, възраст и категорията, в която попадате.
Най-бързите печелят. "



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР