Създатели на фалшификати предлагат лични карти и свидетелства-менте за управление

...
Създатели на фалшификати предлагат лични карти и свидетелства-менте за управление
Коментари Харесай

Масово продават фалшиви лични карти в интернет

Създатели на имитации оферират персонални карти и свидетелства-менте за ръководство на коли против 350 евро, демонстрира инспекция на „ Монитор “. Услугата се прави за рекордното време от 1 ден, а изпращането става в границите на 5 дни, в случай че получателят се намира в Европа.

Мрежата е залята от разгласи за неистинен персонални документи, които подсигуряват за достоверно изглеждаща направа. Буквално с един „ клик “ на мишката всеки може да избере измежду разнообразието от услуги, предлагани от разнообразни „ търговци “. Сайтовете-платформи за продажбата на подправени документи, са с в детайли изложение на предлаганите артикули. В тях те твърдят бъдещите си клиенти, че не вършат взаимни отстъпки с качеството и омайват с обещания за бърза и неразличима от истинската направа.

Един от фалшификаторите показва в обявата си следното: „ Мога да ви направя както същински, по този начин и подправени документи. Истинските документи обаче са по-скъпи от подправените, тъй като с цел да се осъществите, са нужни време, умения и контакти. Имайте поради, че фалшификатът ще бъде 100% неповторим и доста положително качество. Разликата се основава на регистрацията на номерата. “

Клиентите, възползвали се от тази услуга, най-често употребяват ментетата на персонални карти за изтегляне на заеми от непознато име, а шофьорските книжки - с цел да карат без нужния преминат курс или когато същинското им уверение е отнето в резултат на нарушавания на пътя. Така фалшификатите освен ни трансформират в евентуални жертви на финансови измами, само че и слагат живота ни в заплаха.

Онлайн търговията на имитации включва и продажбата на задгранични персонални карти и шофьорски книжки. При тях цените скачат на към 1000 $ за брой, според от мечтаната страна за генезис. С тях измамници ще могат да летят по улиците на Южна Корея, Съединени американски щати, Украйна, Италия, Бразилия, Австралия, Румъния, Полша, Дания и други.

Освен шофьорски книжки и персонални карти ментета в мрежата се оферират и палитра от удостоверения за приключени курсове, както и подправени дипломи за приключено приблизително или висше обучение.

При тях цените са надалеч по-скромни. Разследване на „ Монитор “ сподели, че за подправена диплома за приключено приблизително обучение отделяме доста по-ниската такса от 95 евро. Схемата работи по следния метод - клиентът изпраща персоналната си информация, а търговецът изпраща своята банкова сметка и детайлности за заплащането. То става на вноски - част от сумата се превежда при поръчката, а останалата - когато ментето е готово. Документът се изготвя от 2 до 3 дни, след което се изпраща сканирано така наречен „ меко “ копие за удостоверение, че данните са записани правилно. Фалшификатът се изпраща посредством интернационалните куриерски компании в границите на 5 дни.

Друг търговец предлага същата услуга, само че против доста по-раздути цени. Офертите са - за главно обучение - 350 лева, за приблизително варира от 800 до 1200, а за висше е към 2300 лева Така тарикатите, искащи да се снабдят с неистинска тапия, с цел да получат мечтаното доходоносно работно място, ще би трябвало първо да се изръсят солено.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР