Създадената в петък в защита на х. Македония подписка, подкрепена

...
Създадената в петък в защита на х. Македония подписка, подкрепена
Коментари Харесай

Стартира подписка в защита на х. Македония! Туристи, водени от Ст. Арабаджиев първи се подписаха 

Създадената в петък в отбрана на х. Македония подписка, подкрепена от над 200 жители, получи първите си гласове. Първите подписи в отбрана на самодейността бяха положени на самата хижа Македония. Привилегията да бъдат първи получи група туристи, водена от един от най-върлите поддръжници на хижата, инструкторът по планинско избавяне и лидер в “По планини и гори ”- Станой Арабаджиев.
В Понеделник ще публикуваме механически детайлности, по отношение на методите посредством, които може да бъде подкрепена самодейността. Припомняме, че в петък над 200 се събраха, с цел да изразят недоволството си от опитите хижата да бъде отдадена чартърен. Това провокира гневна реакция на БТС, туристи и фенове на планината. Ето какво споделят от Българския туристически съюз:
На 26. 02. 2024 година, без да се съобразят с многочислените митинги от наша страна, Национален парк „ Рила “ стартира конкурс за отдаване чартърен на хижа „ Македония “.
Настояваме този конкурс да бъде преустановен неотложно!
Настояваме хижа „ МАКЕДОНИЯ “ и хижа „ ЧАКАЛИЦА “ да бъдат деактувани като държавни и да бъдат върнати под патримониума на Сдружение “БЪЛГАРСКИ ТУРИСТИЧЕСКИ СЪЮЗ ” И Търговско дружество „ АЙГИДИК “ гр. Благоевград!
Това е повода на 15. 03. 2024 година в Благоевград да започва Национална гражданска самодейност по Закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление.
Нека да се помни, че ХИЖА„ МАКЕДОНИЯ “ Е СТРОЕНА ОТ ТУРИСТИ ЗА ТУРИСТИ!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР