Съюзниците от НАТО са загрижени за запасите от муницииУкраинците трябва

...
Съюзниците от НАТО са загрижени за запасите от муницииУкраинците трябва
Коментари Харесай

САЩ учат Украйна да стреля по-малко

Съюзниците от НАТО са загрижени за запасите от боеприпаси
Украинците би трябвало да маневрират повече, с цел да пестят снаряди

Алиансът удвоява производството на муниции

Съединени американски щати стартират да дават приоритет на подпомагането на украинците да трансформират метода, по който се бият, с цел да разчитат по-малко на артилерийски баражи и повече на това по какъв начин войските маневрират на бойното поле, поради възходящите опасения за способността на западните народи да попълнят запасите от муниции, до момента в който доставят на Киев. Това разгласи в Брюксел американският министър на защитата Лойд Остин по време на конференция, в границите на приключилата в сряда двудневна среща на НАТО, отдадена на въоръжаването на Украйна.

Украинският спор е белязан от масираното потребление на артилерия от двете страни, с хиляди снаряди, изстрелвани по фронтовите линии всеки ден, което натоварва способността на Съединени американски щати и европейските страни да се оправят, разяснява електронното издание “Политико ”.

Лойд Остин загатна също по този начин за възходящата угриженост във Вашингтон и на други места по отношение на запасите от боеприпаси. Той сподели, че Украйна е “използвала доста артилерийски муниции. Ще създадем всичко допустимо, като работим с нашите интернационалните сътрудници, с цел да подсигуряваме, че ще им дадем допустимо най-бързо допустимо най-вече муниции ”.

Докато Съединени американски щати и Европа търсят способи да усилят производството си на снаряди, с цел да поддържат личните си хранилища заредени и да доставят Украйна за нейните офанзиви при топло време, те работят и върху съответните старания за образование във Англия и Германия, с цел да трансформират метода, по който въоръжените сили на Украйна се движат на бойното поле. Част от това значи да измислим способи да отблъснем Русия, без да изразходваме прекалено много амуниции, акцентира още Лойд Остин.

“Ние работим с украинските бойци на разнообразни места в цяла Европа, с цел да наблегнем на спомагателното образование за маневри ”, сподели Остин, “така че когато слагат повече акцент върху маневрите и оформянето на бойното поле с огън и по-късно маневриране, има огромен късмет, че те ще изискват по-малко артилерийски муниции. ”

Въоръжените сили на Обединеното кралство към този момент са обучили 10 000 украински бойци в сухопътни тактики и пое уговорката да образова още 20 000 тази година благодарение на Норвегия, Холандия и други инструктори от НАТО на място, беше конкретизирано в Брюксел.

Франция и Австралия се споразумяха да работят дружно за производството на още 155 милиметрови муниции, които са гръбнакът на новопридобития от Украйна западен артилерийски боеприпас.

Съединени американски щати също работиха през миналата година да усилят личното си произвеждане на 155-милиметрови снаряди, защото Украйна продължава да изстрелва хиляди дневно.

Армията на Съединени американски щати даде обещание да утрои месечното си произвеждане на снаряди от предвоенните общо към 14 000 на месец до 90 000 на месец до 2025 година

Използват се евтини устройства
Киев: Москва изтощава с балони нашата Противовъздушна отбрана
Русия не удостоверява аеростати над Украйна



Балон над Киев

Балони с радарни рефлектори, видяни над небето на Киев последните дни, са били изстреляни от Руската федерация като стръв за изтощение и отклонение на украинската противовъздушна защита. Това съобщи Юрий Игнат, представител на командването на украинските военновъздушни сили, в ефира на украинска телевизия, ефирен канал.

“Тези старомодни способи, които врагът в този момент употребява, не са сонди, не са аеростати, това е просто балон, който носи парче метал ”, сподели той.

Според Игнат съветските въоръжени сили желаят да уморят и отвлекат вниманието на Въоръжените сили на Украйна. Той също по този начин допусна, че скрити дронове могат да се употребяват с тези кълба.

Военните означиха, че противовъздушната защита на Украйна няма да смъква балони с радарни ъглови отражатели, а детонациите и следите от ракети, които са прозвучали във въздушното пространство на региона на Киев в сряда, видяни от жителите, най-вероятно са били ориентирани против други цели, които балоните е трябвало да “покрият ”.

Неизвестен до момента летящ обект с кълбовидна форма бе видян в небето над Киев в сряда. Според Игнат балоните са изстреляни от територията на Руската федерация, само че съветската страна не е удостоверила публично тази информация, показват московските медии.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР