Съюзниците на Тръмп създават нов фонд за правна защита

...
Съюзниците на Тръмп, водени от дългогодишния съветник на Тръмп Майкъл
Коментари Харесай

Съюзниците на Тръмп, водени от дългогодишния съветник на Тръмп Майкъл Гласнър, създават нов фонд за правна защита, според лице, което е пряко запознато с плановете.

Групата ще се нарича Patriot Legal Defence Fund Inc. и ще се фокусира върху плащането на правни сметки не за Тръмп и семейството му, а за съюзниците и служителите на Тръмп. Създаването на групата идва, когато бившият президент и някои от неговите сътрудници са въвлечени в множество криминални разследвания и случаи.

Групата не е част от кампанията Тръмп 2024 и е отделна от ръководния PAC на Тръмп, Save America , която вече е похарчила над 40 милиона долара за юридически хонорари на Тръмп и сътрудниците досега тази година. Save America не предлага разбивка на това колко са били похарчени за всяко лице или какви разследвания са включени.

предполагаема схема за „мълчаливи пари“ в Ню Йорк и криминални обвинения за боравенето му с класифицирани документи в Мар-а-Лаго. Тръмп се призна за невинен и в двата случая. Бившият президент също може да бъде изправен пред още обвинения. Той каза в социалните медии по-рано през юли, че е получил целево писмо от специалния прокурор Джак Смит, свързано с разследването от 6 януари и предполагаемите опити за отмяна на резултатите от изборите през 2020 г., твърдение, потвърдено от множество източници.

А в окръг Фултън, Джорджия, голямо жури може скоро да обмисли дали Тръмп, неговите сътрудници и така наречените „фалшиви избиратели“, за които се твърди, че са искали да отменят гласуването на щатския Избирателен колеж, трябва да бъдат обвинени за предполагаеми опити да пречат на мирното предаване на властта след президентските избори през 2020 г.

Бившият президент настоява, че е невинен във всички разследвания и дела, като хвърля вината върху държавните и федералните прокурори като „политически мотивирани“.

Гласнър беше главен стратег за кампанията на Тръмп през 2020 г. и заместник-ръководител на кампанията за президент на Тръмп през 2016 г.

—Катрин Уотсън допринесе за този доклад  

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР