Съюзът на птицевъдите откри Smart Poultry World. Официални гости на

...
Съюзът на птицевъдите откри Smart Poultry World. Официални гости на
Коментари Харесай

Стартира първото по рода си изложение за иновациите в птицевъдния отрасъл Smart Poultry World

Съюзът на птицевъдите откри " Smart Poultry World ". Официални посетители на събитието бяха министърът на земеделието Кирил Вътев и ръководителят на Българската стопанска камара Добри Митрев. Организатори са Bul X и Съюза на птицевъдите в България.  Приветствия към гостите на форума насочи ръководителят на Управителния съвет на Съюза на птицевъдите Ивайло Гълъбов.
 
" Това събитие дава неповторима опция за продан на хрумвания, познания и опит. Уникалния формат дава конгрес за публичен  диалог сред иноватори, специалисти и птицевъди от целия район. Тази конференция започва през далечната 1975г. От 1991 година тази остаряла традиция е продължена от Съюза на птицевъдите в България. Сега в партньорство с Бул Х и Интер Експо Център София се надяваме да сложим София на европейската птицевъдна карта, а Smart Poultry World да притегля все по-голям интерес ", сподели в приветствието към участниците на събитието Ивайло Гълъбов.
 
Поздравления към участниците насочи и министърът на земеделието Кирил Вътев. " С голямо удовоствие и нескрита горделивост стоя пред вас по отношение на откриването на това прелестно събитие на Съюза на птицвъдите. Тъй като птицевъдството е един от трите постоянни бранша в България. Другите два са свиневъдство и зърнопроизводството. Много желая и поставяме всички старания с целия екип на Министерството на земеделието и храните, хранително-вкусова индустрия да се насочена към пазара както птицевъдството и свиневъдството. Зърнопроизводството  е в директна взаимозависимост от борсовите цени, които не постоянно следват икономическата логичност и себестойността на  обособените култури. Интегрирането на зърнопроизводство и отглеждане на животни е модела който може да понижи тази взаимозависимост. Затова новото, по което работим е построяването на агрохранителните вериги, с цел да може всички да познават взаимоотношенията по пътя от полето до масата. Така че ни следва доста работа... Пожелавам триумф на ревюто и дано форумът бъде ползвотворен за всички вас ", сподели минитър Вътев.
 
Приветствие към птицевъдния бранш насочи и председтелят на БСК Добри Митрев. " За мен е голяма чест да бъда още веднъж, тази година, посетител на интернационалното ревю. Изключително съм благополучен, че има организации като Съюза на птицевъдите в България, които се грижат и работят за развиването на своя бранш. Впечатлен съм от тематиките, които са заложени в конферентната стратегия. Обсъждането на новите технологии  и нововъведения могат да надградят опциите за развиване на бранша ", показа Митрев.
 
Видео послание към гостите насочи и Председателят на комисията по земеделието, храните и горите Десислава Танева. Тя пожела сполучливо осъществяване на събитието и акцентира, че пред птицевъдите се здават нови провокации заложени в зелената зделка. Изрази вяра, че Европейски Съюз ще откри общо решение за понижаване на въздействието и икономическите загуби от войната в Украйна.
 
Поканените лектори са специалисти с богат опит и интернационална известност. Изложението ще бъде ситуирано на повърхност от 2500 кв. М. Обособени са 44 щанда, сред които се отличават няколко международни водачи в региона на софтуерното съоръжение, енергийната успеваемост, храненето, опазването на здравето и генетиката.
В събитието има участници от България, Гърция, Румъния, Хърватия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Молдова, Северна Македония, Албания, Черна Гора, Турция и други.
 
Целта на Smart Poultry World е да форсира цифровата промяна в птицевъдната промишленост, посредством нови технологии, които да подобрят изискванията на труда и покачват равнищата на продуктивност, резистентност, здравето на животните и качеството на храната.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР