Съюзът на офицерите от резерва Атлантик“ разпространи своя декларация, в

...
Съюзът на офицерите от резерва Атлантик“ разпространи своя декларация, в
Коментари Харесай

Съюзът на офицерите от резерва „Атлантик“: Дезинформатори представят България като участник във войната на Русия срещу Украйна


Съюзът на офицерите от запаса „ Атлантик “ популяризира своя декларация, в която се афишира против дезинформацията, популяризирана от избрани среди, представящи страната ни като участник в спора Русия - Украйна. Същите пропагандисти на путинския режим у нас настройват обществото и против основаването на постоянно държавно управление.

Ето и цялостния текст на документа:

Д Е К Л А Р А Ц И Я НА СЪЮЗА НА ОФИЦЕРИТЕ ОТ РЕЗЕРВА „ АТЛАНТИК “

Последните дни следим съществено изпитание от представители на политическите сили в Народното събрание, включително някогашния президент Първанов, а даже и ръководители на специфични служби да се основат настроения против още неизбраното държавно управление за дейности срещу “националния интерес ”. Хора, които неведнъж са работили и работят срещу интереса на България за дейно участие в НАТО и Европейски Съюз, превъоръжаване на армията ни, потребление на инструментите на НАТО и Европейски Съюз за компенсиране на наследените дефицити в защитата се пробват посредством дезинформация и агитация да показват България като участник във войната на Русия против Украйна, да всяват боязън у хората от изпращане на български военнослужещи за присъединяване в тази война. Настояваме президентът, министър председателят, министъра на защитата като съществени институции в областта на защитата неотложно да опровергаят тези спекулации и да употребяват дадените им пълномощия за недопускане на дезинформация и агитация ориентирана против ползите на България като свободна страна в НАТО и Европейски Съюз, против единството на обществото и напъните на България да модернизира армията си, да окаже значима военна помощ на Украйна в отбрана на нашите ползи за бързо изтласкване на агресора - единствения положителен излаз от тази война за България, Украйна, Европа.

Съюзът на офицерите от запаса “Атлантик ” прави всичко по нашите сили за информиране на нашето общество за войната, рисковете, потребните за нашия интерес дейности - призоваваме институциите да изпълнят своята част от дълга към България. Всяването на боязън и съмнение, потреблението им против препоръчаното от болшинството в Народно събрание държавно управление, станало допустимо точно с претекста за отбрана на интереса на България в тази сложна обстановка е действителна опасност за ползите на всеки българин. България има интерес да помогне по Устава на Организация на обединените нации и в съдействие със съдружниците в НАТО и Европейски Съюз на Украйна да отблъсне агресора Русия и да се възвърне по-бързо мира в Черноморския район. България има интерес ускорено да завърши превъоръжаването на армията, което се проточи повече от 20 години, България може да разчита на солидарността на съдружниците за компенсиране на дефицитите в защитата, до момента в който преодолеем изоставането и да градим взаимно система за въздържане и защита в нашия район със съдружниците си. Това е националният интерес в защитата.

ОТ УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА СОР„ АТЛАНТИК “

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР