Съюзът на артистите обяви номинациите за постижения в театралното изкуство.

...
Съюзът на артистите обяви номинациите за постижения в театралното изкуство.
Коментари Харесай

Раздават Икарите на церемония в Народния Театър

Съюзът на артистите разгласи номинациите за достижения в театралното изкуство. Носителите ще бъдат оповестени по традиция на 27 март на гала в Народния спектакъл. По четири номинации за премиите Икар получиха Младежкият и Пловдивският спектакъл, Народния бе упоменат в две категории.

Сред номинираните за Водеща мъжка роля са Владо Карамазов за Кандидатът в Опашката от Захари Карабашлиев и Камен Донев за Сирано дьо Бержерак в Сирано дьо Бержерак и Александър Митрев за Бартълби с режисьор Марий Росен. При дамите конкуренцията ще е сред Ива Тодорова, Койна Русева и Маргита Гошева. При режисьорите конкуренцията ще е сред Николай Поляков за Майсторът и Маргарита в Младежкия спектакъл, Стайко Мурджев за Окротяването на опърничевата в Пловдивския спектакъл и Стоян Радев за Ива е онлайн в спектакъл 199.

Специалната премия за Чест и Достойнство ще получи артистът Симеон Алексиев, премията за Изключителен принос към българския спектакъл е за режисьора Асен Шопов, а за Изключителен принос към музиката, премията ще бъде присъдена на Мими Николова.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР