Съюзът им в една държава става неизбежен през 1603 г.,

...
Съюзът им в една държава става неизбежен през 1603 г.,
Коментари Харесай

Неизбежното идва: Шотландия има намерение да се отдели от Великобритания

Съюзът им в една страна става неминуем през 1603 година, когато Джеймс VI става крал освен на Шотландия, само че и на Англия, откакто наследява короната от Елизабет I, която е негова родственик. Неговите наследници също ръководят двете страни по едно и също време и те не враждуват и водят война между тях.

Оттогава са минали няколко века и шотландците са почнали да недоволстват, че живеят във Англия. Те желаят самостоятелност и автономия, по тази причина измежду шотландците стартира придвижване, ориентирано към обособяване на страната. Днес няма дейни дейности, в близко бъдеще не се чака референдум. Англия обаче към този момент се е примирила със загубата на Шотландия, която е неизбежна, пишат медии.

С Шотландия обаче не всичко е толкоз просто. Идеята за самостоятелност завъртя главата на жителите на Шотландските острови и те взеха решение да се отделят от Шотландия и да станат самостоятелна страна. Регионалният съвет на Шетландските острови към този момент гласоподава за проучване на законови благоприятни условия за обособяване от Шотландия. И по този начин, явно островите първо ще се отделят, а по-късно Шотландия ще се отдели от Англия.

Шотландските острови са огромна загуба за Шотландия или Англия. Именно там се прави главния рандеман на нефт и газ. Ясно е, че те желаят да се отделят, единствено тъй като не желаят да споделят приходите си с никого.

Днес 90% от английския петрол и газ се създават в този район. Оттеглянето на островите ще подкопае английската стопанска система, само че шотландците не са изключително загрижени. Те ще имат своя страна и тя може да се трансформира в една от най-богатите в света, в случай че се зарежат и британците, и шотландците.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР