Съюз са сключили трите най-силни мафиотски групировки в Италия. Тези

...
Съюз са сключили трите най-силни мафиотски групировки в Италия. Тези
Коментари Харесай

Супермафия: Заедно на софрата седнаха лидерите на Камората, Ндрангетата и Коза Ностра

Съюз са сключили трите най-силни мафиотски групировки в Италия. Тези опасения се появиха, откакто в обществените мрежи бяха оповестени фотоси на основни фигури от подземния свят, които са дружно на една трапеза, написа “Телеграф ”. 

Увековечени на снимка са високопоставени членове на незаконния клан Ндрангета от Калабрия, Каморат от Неапол и Коза Ностра от Сицилия. Те са били снимани да пият и ядат дружно през април 2021 година. Карабинерите следили срещата със помощта на прокуратурата.

Това изображение провокира опасения, че мафиотските кланове се съюзяват в най-голямата незаконна “структура ” в Италия, за завземане на богатия север

„ Това е Милано “, бил чут да споделя един от доновете. „ Ние не сме в Сицилия, не сме в Рим, не сме в Неапол, това е мястото, където вършим положителните неща “, декларирал той, представен от английския вестник “Телеграф ”. Друг необут от Коза Ностра дал отговор: „ Ние изградихме империя “.

Разследващи са на мнение, че трите мощни незаконни организации са се обединили, с цел да основат супермафиотски съюз, който да се възползва от опциите в северния район Ломбардия. Счита се също по този начин, че те са спечелили стотици милиона евро от вложения в закони инициативи в международната фешън столица Милано.

Италианските прокурори описват, че организациите на трите мафиотски клана са постигнали скрито съглашение за трайно и устойчиво партньорство – сходно на конфедерация.

Наскоро също по този начин била образувана нова мафия в Рим. Нейни водачи са били нарушители от Камората и Ндрангета.

Въпреки че обществените кървави бани, убийства и свирепи вражди в предишното са метод на живот за мафиотските босове в този момент те почнали да се пазят взаимно, избирайки съществуване в лоното на белите якички пред обществените престрелки.

Камората, една от най-старите и най-големи незаконни институции в света, до момента се занимаваше с наркоразпределението, грабежите и насилствените офанзиви в Неапол и района на Кампания. Камората е известна с това, че набила младежи, който образова за мафиотски босове на утрешния ден.

Една от най-големите и мощни незаконни организации в света, сходно на Камората е и Ндрангета. Корените им са в италианския район Калабрия. Те са участници в огромен набор от проведени незаконни действия, обхващащи трафик на опиати и пране на пари и изнудване и манипулиране на публични поръчки. Инвестират доста огромните си облаги в законни компании, които в допълнение стабилизират силата и въздействието на организацията.

Карабинерите разкриха убиййството на италианската майка Мария Чиндамо, изчезнала пред седем година. Тя била убита, а тялото и било изядено от прасетата на мафиот от Ндрангета.

Италианският отдел за социална сигурност харчи милиони евро в опит да унищожи многочислените световни мрежи на прословутата мафия „ Ндрангета “.

Коза Ностра, същинският сицилиански незаконен профсъюз, изобразен във филмите за Кръстника, се състои от коалиция от незаконни организации – наречени „ фамилии “ или „ кланове “. Те също вземат участие в изнудвания, контрабанда, хaзарт и ходатайство при различия сред други нарушители.

Един от синдикалистите им – безмилостният мафиотски началник Матео Месина Денаро умря от рак на дебелото черво, след ареста му и дългото му търсене, траяло над 30 години. Той беше избран като последният кръстник на мафият, само че това очевидно не е по този начин.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР