Сайтът на Националния осигурителен институт (НОИ) може да бъде пробит

...
Сайтът на Националния осигурителен институт (НОИ) може да бъде пробит
Коментари Харесай

Сайтът на НОИ може лесно да бъде пробит

Сайтът на Националния застрахователен институт (НОИ) може да бъде продънен елементарно от всеки механически образован човек.
Това демонстрират изявления в обществените мрежи, съгласно които бутонът за искане на валидация на поддомейна за информации по ЕГН и ПИК на Националната организация по приходите (НАП), на адрес https://pic.nssi.bg/egn, може да бъде заобиколен доста елементарно, след което потребителят получава опцията да вижда данни за всяко едно лице, за което разполага с ЕГН.
Експерти разясняват, че уеб сайтът не разполага с back-end валидация, която да блокира злонамерените дейности.
Минути преди 18 часа от Национален осигурителен институт оповестиха в известие до медиите, че краткотрайно е спрян достъпът до информации по ЕГН и ПИК на Национална агенция за приходите през уеб страницата на Национален осигурителен институт.

" В Националния застрахователен институт постъпиха сигнали на жители и медии, че на интернет страницата на института може да се реализира невалидиран достъп за информации по ЕГН и ПИК на Националната организация по приходите (НАП). В момента се прави интензивна инспекция на случая и до цялостното изясняване на събитията достъпът до тези информации е блокиран. Всички други електронни услуги със свободен или стеснен достъп действат обикновено ", се споделя в известието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР