Съвсем скоро започва туристическият сезон в България. Министерството на туризма

...
Съвсем скоро започва туристическият сезон в България. Министерството на туризма
Коментари Харесай

По плажовете из страната този сезон ще има по-малко спасители

Съвсем скоро стартира туристическият сезон в България. Министерството на туризма предлага по-малко спасители и по-малко медицински пунктове да бъдат ситуирани по плажовете в страната. Ще сътвори ли тази концепция опасности за туристите по родното Черноморие?

" Нашите спасители ще стартират работа, когато публично започва сезонът. Те са в цялостна бойна подготвеност. Спасителите не са по никакъв начин малко, за последните години имаме подготвени над 10 000 водни спасители ", сподели пред " Bulgaria on Air " шефът на водоспасителната работа към БЧК Антон Налбантов.

Според него тази година, предвид на ограниченията, по-скоро спасителите биха останали в страната, а не да работят в чужбина.

" За предлагането за редуцирането на спасителите по постовете - ние изразихме нашето мнение, че сме срещу такава мярка. Не може да се излага човешкият живот на риск ", означи Налбантов.

Той бе безапелационен, че има заплаха спасителите да не желаят да работят при този огромен риск, в случай че бъде признато предлагането да остане по един на пост.

" Доколкото имам информация, тези ограничения ще отпаднат, по-скоро ще има други - малко по-голямо разстояние сред постовете. Не разчитаме единствено на спасителите, подготвени настоящия сезон, тъй че няма място за безпокойствие за количеството им ", добави шефът на водоспасителната работа на БЧК.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР