Съвсем скоро ще бъде подписан меморандум за проекта за нефтопровод

...
Съвсем скоро ще бъде подписан меморандум за проекта за нефтопровод
Коментари Харесай

България и Гърция готови с меморандум за нефтопровода Александруполис - Бургас - Икономика

Съвсем скоро ще бъде подписан меморандум за плана за нефтопровод Александруполис - Бургас, разгласи служебният министър на енергетиката Росен Христов в Гърция, където бе посетител на формалното начало на план за създаване на газова електроцентрала в Александруполис. Министър Христов е разговарял с гръцкия му сътрудник Костас Скрекас, а специфичен посетител на откриването е бил министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис, се споделя в известие на Министерството на енергетиката.

Енергийната рецесия в Европа постанова още по-тясно съдействие и общи старания сред България и Гърция. Това ни сближи в допълнение, тъй че да си партнираме в доста планове и политики. Гърция е наш сътрудник освен поради географското разположение, само че и поради сходните ни визии по какъв начин да развиваме енергетиката в района, разяснява Росен Христов. Той даде образец за съдействието сред България и Гърция при приемането на политики на европейско равнище за стабилизиране пазара на газ.

Българска телеграфна агенция напомня, че на 4 януари служебното държавно управление утвърди два меморандума за съгласие сред България и Гърция, посредством които двете страни ще могат да развиват съдействието си в региона на енергетиката. Чрез първия документ двете страни се чака да си сътрудничат при изследването на опциите за осъществяване на план за създаване на нефтопровод Александруполис – Бургас.

Подписването на меморандума цели основаване на нужната база за изследване на опциите за осъществяване на инфраструктурния план за транспорт на недопечен нефт от не-руски източници от пристанището Александруполис в Гърция до региона на Бургас в България, оповестиха тогава от пресслужбата на Министерския съвет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР